Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι 19χρονοι - Ελεύθεροι οι άλλοι δύο για το χασίς και τα αναβολικά

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι 19χρονοι - Ελεύθεροι οι άλλοι δύο για το χασίς και τα αναβολικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαραθώνιες ήταν σήμερα Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου οι απολογίες των τριών αδελφών και του φίλου τους

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, μετά από αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε συνοικία του Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκαν σχεδόν ένα κιλό χασίς, αναβολικά σκευάσματα, αλλά και ποσότητα κοκαΐνης.

Οι απολογίες των τριών αδερφών ηλικίας 19, 27 και 28 ετών και του 19χρονου φίλου τους ήταν «μαραθώνιες» και μετά από μια πολύωρη διαδικασία, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο 19χρονοι.

Στον αντίποδα, ο 27χρονος κι ο 28χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει ακόμη να εμφανίζονται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Τρία αδέρφια είχαν κάνει «οικογενειακή επιχείρηση» την διακίνηση ναρκωτικών

Υπενθυμίζεται πως οι βασικοί κατηγορούμενοι, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, γι’ αυτό και τη δραστηριότητα τους δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς της Δίωξης ναρκωτικών. Οι οποίοι έστησαν κλοιό γύρω τους.

Επίκεντρο των ερευνών ένα χωράφι στην περιοχή του Μέσα Κατσαμπά όπου «έκοβαν βόλτες» συνεχώς κλείνοντας ραντεβού για τις συναλλαγές τους. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, λόγω των βροχών είχαν επιστρατεύσει ακόμη και ένα παλιό σταθμευμένο αυτοκίνητο για τις «καβάτζες», τα σημεία απόκρυψης των ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομική επιχείρησης με την οποία κορυφώθηκε η έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου δύο εκ των συλληφθέντων. Πιάστηκαν στα πράσα τη στιγμή  που απέκρυπταν σε υπαίθριο στο χωράφι μια συσκευασία με ναρκωτικά.

Αμέσως μετά κλιμάκια αστυνομικών εισέβαλαν στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων κάνοντας φύλλο και φτερό δωμάτια, αποθήκες και αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό κατασχέθηκαν: 946 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης 76 δισκία και 18 φιαλίδια αναβολικών σκευασμάτων.

Ακόμη το  χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι κρότου με τον γεμιστήρα του, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Ακόμη κατασχέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τα τρία αδέλφια και ο συνεργός τους κατέληξαν με χειροπέδες και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News