Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 37χρονος για το μίνι οπλοστάσιο στη Μεσαρά

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 37χρονος για το μίνι οπλοστάσιο στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 37χρονος Κρητικός που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα - Η δικογραφία αναφορικά με τα αντικείμενα που φέρονται ως αρχαία, έχει διαχωριστεί από την υπόθεση με το καλάσνικοφ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ο 37χρονος Κρητικός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, καθώς μετά από «έφοδο» που έκανε η Αστυνομία σε χώρους που χρησιμοποιεί, εντοπίστηκαν - μεταξύ άλλων - ένα πολεμικό όπλο καλάσνικοφ, αλλά και διάφορα ευρήματα που φέρονται ως αρχαία.

Όπως τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στην ΚΡΗΤΗ TV, η δικογραφία αναφορικά με τα αντικείμενα που φέρονται ως αρχαία, έχει διαχωριστεί από την υπόθεση με το καλάσνικοφ: «Δεν υπήρχε ίχνος και πρόθεση περεταίρω μεταπωλήσεως και κερδοσκοπίας. Ήταν καθαρά μία απερίσκεπτη και εντελώς επιφανειακή προσέγγιση εκ μέρους του», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Σπανάκη.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος, η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχει ακόμη προβεί στον χαρακτηρισμό των εν λόγω ευρημάτων, κατά συνέπεια αυτά δεν έχουν ακόμη χρονολογηθεί ούτως ώστε να διευκρινιστεί εάν συνιστούν ή όχι αρχαία αντικείμενα.

«Μάλλον είναι πολύ πρόχειρη η αντιμετώπιση, η οποία ο ίδιος έθεσε σε σχέση με τα περιστατικά τα οποία του αποδίδονται. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα πράγματα, γιατί δεν γνωρίζω καν τον χαρακτηρισμό των ευρημάτων και κατά συνέπεια χωρίς αυτό τον χαρακτηρισμό, δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σπανάκη.

Ως εκ τούτου, ως προς τα ευρήματα αυτά, η υπόθεση διαχωρίστηκε και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία της τακτικής ανάκρισης.

Η σημερινή απολογία του 37χρονου άνδρα είχε να κάνει με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, η οποία σχετίζεται με την κατοχή του καλάσνικοφ.

Μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, ο 37χρονος αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News