Ηγουμενίδης: «Ακούστηκε στη Βουλή η φωνή των σεισμοπλήκτων»

Ηράκλειο
Ηγουμενίδης: «Ακούστηκε στη Βουλή η φωνή των σεισμοπλήκτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα ακούστηκε στη Βουλή η ανάγκη να μην υπάρχουν εξαιρέσεις για τα “πράσινα” σπίτια, να ληφθεί υπόψη η απογραφή του 2011 και όχι μια εικονική απογραφή αυτών των ημερών», αναφέρει ο Νίκος Ηγουμενίδης

Σχετικά με τις σημερινές παρεμβάσεις των τοπικών αρχών και φορέων σεισμοπλήκτων της Κρήτης που κατέθεσαν σήμερα κατά την ακρόαση φορέων στο πολυνομοσχέδιο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο και βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα στη Βουλή ακούστηκε με τον πιο καθαρό τρόπο η φωνή των σεισμοπλήκτων στο Νομό Ηρακλείου. Μετά από αίτημα μας που έγινε δεκτό από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στα πλαίσια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, τόσο οι δύο δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων, όσο και ο νεοσύστατος Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα», παρενέβησαν στη συζήτηση στη Βουλή, συμμετείχαν στην ακρόαση των φορέων και έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές, δηλαδή 3 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Από τη σημερινή ηχηρή παρέμβαση στη Βουλή γίνεται φανερό ότι δεν αρκούν τα αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχέδιο μέτρα. Ακόμη και η θετική διάταξη για την τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ αποδείχθηκε από τη συζήτηση πως χρήζει αρκετών συμπληρώσεων.

Σήμερα ακούστηκε στη Βουλή η ανάγκη να μην υπάρχουν εξαιρέσεις για τα “πράσινα” σπίτια, να ληφθεί υπόψη η απογραφή του 2011 και όχι μια εικονική απογραφή αυτών των ημερών που οι κάτοικοι δεν είναι στα σπίτια τους, η ανάγκη να ανοίξει ξανά η «πλατφόρμα», να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να μην αφεθεί να μαραζώσουν οι περιοχές που επλήγησαν.

Η φωνή των σεισμοπλήκτων ακούστηκε καθαρά. Αυτό που απομένει, είναι η Κυβέρνηση να ανοίξει επιτέλους τα αυτιά της και να εφαρμόσει όσα επιτακτικά και δικαιολογημένα ζητούν οι αρχές και φορείς της περιοχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News