Ηράκλειο: «Καμπάνα» στον φαρμακοποιό για τα ψευδή rapid test - Η ποινή του δικαστηρίου

Κρήτη
Ηράκλειο: «Καμπάνα» στον φαρμακοποιό για τα ψευδή rapid test - Η ποινή του δικαστηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον 59χρονο απαγορεύτηκε να ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού για 6 μήνες

Βαριά «καμπάνα» επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 59χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, στο Ηράκλειο, για… «μαϊμού» rapid test, καθώς φέρεται να καταχώρησε ως αρνητικό το αποτέλεσμα του εν λόγω τεστ χωρίς να προβεί στη λήψη δείγματος. 

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» σήμερα στα δικαστήρια και τελικά δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της καταβολής ποσού 1000 ευρώ στη μονάδα αντί-covid του ΠΑΓΝΗ. Εξάλλου, του επιβλήθηκε επιπρόσθετα χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 10 ευρώ τη μονάδα! 

Στον 59χρονο απαγορεύτηκε, μάλιστα, να ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού για 6 μήνες, ενώ σημειώνεται ακόμη ότι αποφασίστηκε από το δικαστήριο η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ. 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως ο φαρμακοποιός προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για την Covid-19, χωρίς να έχει προηγηθεί η λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, αστυνομικός μετέβη στο φαρμακείο ως πελάτης, χωρίς να γνωστοποιήσει την ιδιότητά του, και ο φαρμακοποιός προέβη στην καταχώρηση σχετικής δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και στην έκδοση σχετικής βεβαίωσης έναντι αμοιβής, χωρίς να προβεί στη διενέργεια του ελέγχου.

Ο φαρμακοποιός συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, και κατασχέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα. Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Μετά από τις καταγγελίες, ο αστυνομικός πήγε στο φαρμακείο στις 11 το πρωί με προσημειωμένο χαρτονόμισμα αξίας 10 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί σε rapid test, με τον φαρμακοποιό στη συνέχεια να ζητά τον ΑΜΚΑ του και να δηλώνει στην πλατφόρμα το εικονικό αρνητικό αποτέλεσμα. Έπειτα, ο φαρμακοποιός εισέπραξε το αντίτιμο διενέργειας του rapid τεστ έδωσε τα ρέστα και οι δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο κατάστημα και προχώρησαν στην σύλληψη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εξυπηρέτηση» διενέργειας και δήλωσης του rapid test κόστιζε 7 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News