Ηράκλειο

Καραγιάννης για BOAK: Διόδια θα μπουν για όλους - Διευκρινήσεις για το τμήμα Λινοπεράματα - Χερσόνησος (βίντεο)

Ο υφυπουργός Υποδομών, αναφερόμενος στο θέμα του ΒΟΑΚ τόνισε πως τα πρώτα εργοτάξια θα ανοίξουν το 2022 - Επεσήμανε πως οι Κρητικοί θα μετακινούνται φθηνότερα και ασφαλέστερα και ότι το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2028

Επιμένει η κυβέρνηση στον σχεδιασμό να επιβάλει διόδια ακόμη και στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα του ΒΟΑΚ από τα Λινοπεράματα μέχρι την Χερσόνησο, ενώ δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί κανένα σχέδιο εναλλακτικής και άνευ διοδίων διαδρομής στο βόρειο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Ωστόσο, από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Χ. Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ) στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα, θα μετακινούνται φθηνότερα και, το κυριότερο, ασφαλέστερα. 

 

Τα παραπάνω, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά κατά τη συζήτηση, σήμερα  Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το πρωί, της επίκαιρης ερώτησης το​υ αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.  Επίσης, ο κ. Καραγιάννης, τόνισε ότι το 2022 θα ανοίξουν τα πρώτα εργοτάξια στον ΒΟΑΚ, γεγονός που αποτελεί μια πραγματικότητα που ξεπερνάει κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα έργα είναι πάνω από τις αντιπαραθέσεις, είναι η παρακαταθήκη της πολιτικής μας παρουσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Υποδομών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης χαρακτήρισε κοινωνικά άδικη την κυβερνητική απόφαση να μην αξιοποιηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού από τα διόδια, υπενθυμίζοντας αφενός την θεσμική υποχρέωση δημιουργίας εναλλακτικού οδικού δικτύου, χωρίς διόδια, αλλά και το ειδικό καθεστώς που έχει ήδη εφαρμοστεί σε διάφορες νησιωτικές περιοχές, όπως είναι η Κύπρος, η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κορσική η Ίμπιζα και Μαγιόρκα. «Προτίθεστε να βάλετε διόδια κατά τη χρήση του ΒΟΑΚ στα τμήματα μπροστά από τα αστικά κέντρα του νησιού στα οποία δε θα πραγματοποιηθούν σημαντικά κατασκευαστικά έργα και, δη, στα 32 χιλ. πέριξ του Ηρακλείου; Με βάση το σημερινό σχεδιασμό του Υπουργείου σας, η χρήση του ΒΟΑΚ για τους οδηγούς που μετακινούνται από και προς την ενδοχώρα του Ηρακλείου θα γίνεται με ή χωρίς την καταβολή διοδίων; Κατά την εκτίμηση του Υπουργείου σας, η επιβολή διοδίων μπροστά από την πόλη του Ηρακλείου είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας να παρέχει στους πολίτες τις εναλλακτικές οδικές διαδρομές άνευ της καταβολής διοδίων για όλες τις μετακινήσεις τους;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε ότι διόδια θα μπουν για όλους τους οδηγούς όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαιρεθεί το σύνολο των 32 χιλιομέτρων του ήδη κατασκευασμένου τμήματος από τα Λινοπεράμματα έως την Χερσόνησο. Αυτό που ίσως συμβεί, είναι να εξαιρεθεί μόνο το αστικό κομμάτι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση. Η τελευταία όμως αναφορά του Υφυπουργού, έρχεται σε αντίφαση με την παραδοχή που ανέφερε, ότι τα διόδια στον ΒΟΑΚ θα είναι αναλογικά για κάθε χρήστη με χιλιομετρική χρέωση. Παράλληλα, ο Υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση για το που θα τοποθετηθούν οι σταθμοί διοδίων, ούτε για το πως θα σχεδιαστεί μια εναλλακτική διαδρομή, από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, η οποία δεν θα περιλαμβάνει διόδια.

Αναλογική χρέωση 

Ο ΒΟΑΚ, ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, θα διαθέτει ηλεκτρονικά διόδια και αναλογική χρέωση βάσει της χρήσης, χωρίς να διαταράσσεται το χρηματοδοτικό μοντέλο του έργου και χωρίς να επιβαρύνονται οι Έλληνες φορολογούμενοι με μεγάλα ποσά για πληρωμή «σκιωδών» διοδίων. Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Καραγιάννης: «Το Υπουργείο μας, με εντολή του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, έχει ήδη μεριμνήσει και το σύστημα αυτό παρέχει την τεχνική δυνατότητα διαφορετικής αντιμετώπισης κατά τη διέλευση από τα τμήματα που θα επιλεγούν να εξαιρεθούν». Όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, «ήδη η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να εξεταστεί η απαλλαγή της υποχρέωσης πληρωμής διοδίων, μπροστά από το αμιγώς αστικό τμήμα του Ηρακλείου. Αυτό θα γίνει κατά τη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, μετά ακριβώς από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου». Ο Υφυπουργός Υποδομών, αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά σημαντική, θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κρήτης στο μεγάλο έργο, Χανιά – Ηράκλειο και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προχωρά το έργο, κάτι που φαίνεται από τις συνεχείς ερωτήσεις για τον ΒΟΑΚ». Δεν υπάρχει καμία σύμβαση παραχώρησης στον κόσμο που να μην έχει διόδια ή να έχει επιλεκτικά διόδια, αν είσαι από την ‘‘Πάνω Ραχούλα’’ πληρώνεις αν είσαι από την ‘‘Κάτω Ραχούλα’’ δεν πληρώνεις» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε: «Σε κάθε περίπτωση τα διόδια θα λειτουργήσουν μετά την κατασκευή του δρόμου».

Το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το 2028

Αναφερόμενος στην πορεία του έργου, που θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της Κρήτης και το οποίο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το 202, ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι ο δρόμος μπαίνει στην τελική του φάση είτε είναι παραχώρηση, είτε ΣΔΙΤ είτε Δημόσιο έργο.  «Εργαζόμαστε σκληρά, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, να παραδώσει προς χρήση ολοκληρωμένο το έργο στον Κρητικό λαό το 2028. Mας παραδώσατε μια μολυβιά και θα παραδώσουμε ένα μεγάλο έργο! Και μην αναρωτιέστε για το αν θα προσκληθείτε στα εγκαίνια ως αντιπολίτευση. Σας προσκαλούμε από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια