ΕΛΜΕΠΑ: Χριστουγεννιάτικο παζάρι για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
ΕΛΜΕΠΑ: Χριστουγεννιάτικο παζάρι για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια), αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρες 09:00-21:00 - Το σύνολο των εισπράξεων θα κατατεθεί στον λογαριασμό για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πωληθούν αναμνηστικά προϊόντα του Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια), αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρες 09:00-21:00. 

Το σύνολο των εισπράξεων από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα κατατεθεί στον λογαριασμό που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΑΔΙΠ) για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου. 

Κεντρικός στόχος της δράσης αυτής είναι η συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού που θα επιτρέψει να αγοραστεί και να παραχωρηθεί στους σεισμόπληκτους ένας οικίσκος φιλοξενίας, καθώς αυτή η ανάγκη έχει ταυτοποιηθεί ως η πλέον σημαντική από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. 

Στο Aίθριο του Δημαρχείου θα τοποθετηθούν ειδικές και καλαίσθητες προθήκες για την έκθεση των προς πώληση ειδών, το σύνολο των οποίων θα φέρει το λογότυπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπως στυλό, κούπες και είδη ρουχισμού. Στον ίδιο χώρο η Λέσχη Ρομποτικής και το Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου και Ρομποτικής του ΕΛΜΕΠΑ, θα αναπτύξει ένα πρότυπο ρομποτικό σύστημα στολίσματος Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ θα είναι δυνατή και η τρισδιάστατη εκτύπωση στολιδιών που θα επιλέξει ο επισκέπτης.  

Στον εξωτερικό χώρο από το Αίθριο του Δημαρχείου θα τοποθετηθεί μουσική σκηνή όπου θα πραγματοποιηθεί:

  1. Μουσική παρουσίαση με κιθάρα και φωνές από τη Μαρία Φανουράκη (μέλος ΕΤΕΠ του ΕΛΜΕΠΑ) και συνεργάτες, μεταξύ 10:30 και 12:00
  2. Ραδιοφωνική εκπομπή από το σταθμό Super Radio 90.4, που έχει αναλάβει και την επικοινωνιακή υποστήριξη της εκδήλωσης, μεταξύ 12:00 και 14:00.
  3. Μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου μεταξύ 17:00 και 18:00
  4. Συναυλία από τον Γιώργο Ρασούλη και το πενταμελές συγκρότημά του, μεταξύ 19:00 και 21:00.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στις 12:30 από τον Καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν οι:

  • Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης
  • Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου
  • Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκης, και οι Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας 

Η διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της στον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Radio 90.4, χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης, στους καλλιτέχνες και στους μαθητές που θα την διανθίσουν με τη μουσική τους , αλλά και σε όσους εθελοντές-μέλη της Κοινότητας του Πανεπιστημίου θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News