Δήμος Μαλεβιζίου: Σε επιφυλακή για τα φαινόμενα της κακοκαιρίας

Κρήτη
Δήμος Μαλεβιζίου: Σε επιφυλακή για τα φαινόμενα της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Κάρμελ»

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την Κρήτη ανάγκασε και τις τοπικές Αρχές να κάνουν σοβαρές κινήσεις. Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είχε θέσει το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Κάρμελ».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία αναμενόταν να ενταθεί χθες Κυριακή 19 Δεεμβρίου, και να διαρκέσει έως και σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι.

Κύριο γνώρισμα της επιδείνωσης του καιρού ήταν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις βόρειους ανέμους, που συνοδεύονται από χιονοπτώσεις σε υψόμετρο από τα 600 μέτρα και πάνω.

Υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση, ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρισκόταν το σαββατοκύριακο σε επιφυλακή. Τα μηχανήματα έργου - δημόσια και ιδιωτικά - είχαν τεθεί σε ετοιμότητα στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα, συνεχής είναι ακόμα η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, ενώ έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα των αγωγών όμβριων για την ομαλή δίοδο των υδάτων. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου το προσωπικό και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ βρίσκονταν σε επιφυλακή με μέριμνα του προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ρητή σύσταση στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Συστάθηκε, επίσης, να εφαρμόζουν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News