Ηράκλειο: Σχεδόν έτοιμη η Έβανς λίγο πριν τις γιορτές - Πού εκτελούνται ακόμα εργασίες

Κρήτη
Ηράκλειο: Σχεδόν έτοιμη η Έβανς λίγο πριν τις γιορτές - Πού εκτελούνται ακόμα εργασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μόλις μέρες πριν από τις γιορτές τα έργα ανάπλασης δεν έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο βρίσκονται σε καλό... δρόμο - Στις φωτογραφίες απεικονίζονται οι σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Μία ακόμη ψηφίδα στο ψηφιδωτό του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, έρχεται να προστεθεί με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα και στην οδό Έβανς. 

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι παρεμβάσεις στην καρδιά του Ηρακλείου συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, στον σχεδιασμό των οποίων, εκτός από την πεζοδρομηση, περιλαμβάνεται και ο στολισμός με χιλιάδες λαμπάκια που δημιουργούν λαμπερές αντανακλάσεις, ενόψει των Χριστουγέννων.

Αναφορικά με την μικρή Έβανς δημιουργούνται μεγάλα πεζοδρόμια προκειμένου οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια, ενώ έχουν τοποθετηθεί και κυβόλιθοι σε όλο το μήκος της οδού. 

Ταυτόχρονα, τα έργα συνεχίζονται και στην οδό 1821, η οποία επίσης όταν παραδοθεί, θα έχει αλλάξει ριζικά εικόνα και όψη. Μάλιστα, Την Παρασκευή (17/12) συνεργεία του δήμου στόλισαν την οδό με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Υπενθυμίζεται Εκτός από τις εικόνες εργοταξίου στις όμορες οδούς της Έβανς και της 1821, η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων θα διεξάγεται με δυσκολία. 

Αρκετοί καταστηματάρχες αν και αισθάνονται ικανοποιημένοι από την προσπάθεια ανάπλασης των πιο νευραλγικών σημείων στην πόλη του Ηρακλείου, τα οποία γίνονται πιο σύγχρονα και καλαίσθητα,  ζητούν την επίσπευση έργων και την άμεση παράδοση των δρόμων σε δημόσια χρήση, επισημαίνοντας ότι τόσο οι εικόνες εργοταξίου όσο και οι δυσκολίες στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, λειτουργούν «αποτρεπτικά» για την τοπική αγορά. 

Σε κάθε περίπτωση, τα εν λόγω έργα αν και βρίσκονται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, όπως όλα δείχννουν θα συνεχιστούν και μετά τις γιορτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News