Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Πρώτη δύναμη ξανά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»

Πρώτη αναδείχθηκε εκ νέου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε εκ νέου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τα μάλη του Σωματείου προσήλθαν στις κάλπες όπου και ψήφισαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

Για το ΔΣ :

  • Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» έλαβε 444 ψήφους (38,05%) και 5 έδρες.
  • Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» έλαβε 336 ψήφους (28,79%) και 3 έδρες.
  • Η «Δημοκρατική Συνεργασία» έλαβε 220 ψήφους (18,85%) και 2 έδρες.
  • Το «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» (ΑΡΜΑ) έλαβε 123 ψήφους (10,54%) και 1 έδρα.

Για την ΠΟΕΔΗΝ:

  • Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» έλαβε 344 ψήφους (33,27%) - εξέλεξε 7 αντιπροσώπους.
  • Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση» έλαβε 331 ψήφους (32,97%) - εξέλεξε 7 αντιπροσώπους.
  • Η «Δημοκρατική Συνεργασία» έλαβε 213 ψήφους (21,22%) - εξέλεξε 4 αντιπροσώπους.
  • Το «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» (ΑΡΜΑ) έλαβε 81 ψήφους (8,07%) - εξέλεξε 2 αντιπροσώπους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Η Αγωνιστική Συσπείρωση αναδείχθηκε ξανά 1η  δύναμη στο σωματείο μας!

Το αποτέλεσμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί επιτεύχθηκε σε συνθήκες έντονης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ΥΠΕ, που δυναμώνουν την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, επιχειρώντας να καταστείλουν κάθε φωνή που αντιδρά και να βάλουν τα σωματεία στο «γύψο».

Το σχέδιο ανακοπής του αγωνιστικού προσανατολισμού του Σωματείου δεν πέρασε! Οι συνάδελφοι που μας εμπιστεύτηκαν αναγνώρισαν την αταλάντευτη στάση μας, την προσπάθεια να πρωτοστατούμε στην οργάνωση του αγώνα τους, στην ανάδειξη των προβλημάτων τους, στην κινητοποίηση τους σε αγωνιστική κατεύθυνση. 

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και σε ανθρώπινα ωράρια καθώς και το δικαίωμα των ασθενών σε ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Θα εξακολουθήσουμε να αναδεικνύουμε τις χρόνιες σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό των δημόσιων δομών υγείας.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε -μαζί με τις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα των υγειονομικών από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων και της ΠΦΥ, για την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμους προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για τη χορήγηση του συνόλου των αδειών και των ρεπό, για τα ΒΑΕ, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κοκ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια