Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης - arogi.gov.gr: Δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωση οικοσκευής

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την μη καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής σε δικαιούχους του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, προχώρησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την μη καταβολή αποζημίωσης οικοσκευής σε δικαιούχους του προγράμματος ΑΡΩΓΗ, προχώρησαν 18 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, σεισμοπαθείς του Νομού Ηρακλείου, κάτοικοι Δήμων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άστεγοι πλέον, αρκετοί από τους, οι οποίοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τους αιτήσεις τους, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr και εμφανίζονταν δικαιούχοι αποζημίωσης οικοσκευής (4.000 ευρώ) και Στεγαστικής Συνδρομής, καταγγέλλουν ότι έως και σήμερα δεν έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς, που δήλωσαν στην πλατφόρμα, ούτε καν η αποζημίωση οικοσκευής, η οποία καταβλήθηκε στους περισσότερους δικαιούχους.

Είναι αυτονόητη η άμεση και επείγουσα ανάγκη αποζημίωσης δικαιούχων, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις οικίες τους, με τους περισσότερους να έχουν αναγκαστεί να τις εγκαταλείψουν, λόγω ολικής καταστροφής.

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει τους λόγους μη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής σε δικαιούχους, την ώρα μάλιστα που στην πλατφόρμα εμφανίζονται τα συγκεκριμένα ποσά που δικαιούται ο καθένας και επρόκειτο να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Τέλος, ζητούν να μάθουν αν θα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις οικοσκευής στους δικαιούχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια