To Πυροσβεστικό Σώμα της Κρήτης τίμησε με περηφάνια τους προστάτες του (εικόνες)

Κρήτη
To Πυροσβεστικό Σώμα της Κρήτης τίμησε με περηφάνια τους προστάτες του (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πυροσβεστικό Σώμα της Κρήτης γιορτάζει και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό - Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος της Κρήτης «Τρεις παίδες εν Καμίνω»

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι προστάτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας «Τρεις παίδες εν Καμίνω», σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Στις 10:00 το πρωί, οι πυροσβεστικές αρχές του νησιού, βρέθηκαν στον Άγιο Μηνά, για να τιμήσουν τον Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ.

Ο Διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης, αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα, δήλωσε στην neakriti.gr: «Το πυροσβεστικό σώμα τιμά σήμερα όπως και κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, τους προστάτες του, τους τρεις παίδες εν Καμίνω, τον Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, όπου με τη στάση της ζωής τους και την πίστη στον θεό αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος» και πρόσθεσε πως οι προστάτες του Σώματος «Σηματοδοτούν την βαθιά χριστιανική πίστη την γενναιοψυχία, την τόλμη και αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πυροσβέστες. Εύχομαι η χάρη των τριών αγίων παίδων και όλων των αγίων να μας βοηθούν και να προστατεύουν τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος για να μπορούν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους», κατέληξε στη δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, Παρασκευή, λόγω της εορτής του Πυροσβεστικού σώματος, οι πόρτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ανοιχτές προς το κοινό.

Ο κ. Μπουντουράκης, τόνισε ότι «Προκειμένου οι πυροσβέστες να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους, πρέπει πάνω απ’ όλα να ταυτιζόμαστε με αυτά που προείπα για τους τρεις παίδες εν Καμίνω, δηλαδή να έχουμε πίστη, γενναιοψυχία, τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως να δείχνουμε με την στάση μας απέναντι στα καθήκοντά μας την αγάπη μας για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Ποιοι ήταν οι τρεις παίδες εν Καμίνω

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά αιχμαλωτίστηκαν στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων στις 17 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News