Ηράκλειο: Σήμερα απολογούνται οι τέσσερις για το χασίς και τα αναβολικά

Κρήτη
Ηράκλειο: Σήμερα απολογούνται οι τέσσερις για το χασίς και τα αναβολικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας στα τρία αδέλφια και τον φίλο τους, που πιάστηκαν με ένα κιλό κάνναβης και αναβολικά χάπια - Σήμερα οι απολογίες τους

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σε βάρος και των 4 νεαρών οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε συνοικία του Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκαν σχεδόν ένα κιλό χασίς, αναβολικά σκευάσματα, αλλά και ποσότητα κοκαΐνης.

Τα τρία αδέρφια και ο φίλος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Κατόπιν, οι 4 συλληφθέντες ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθεί από την ανακρίτρια Ηρακλείου νέα προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος πρέπει να δώσει σήμερα το «παρών» σε εκδίκαση άλλης υπόθεσης, σε άλλη περιοχή της χώρας.

Η αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη των 4 νεαρών ανδρών έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», το τελευταίο διάστημα, οι εμπλεκόμενοι στην εν λόγω υπόθεση φέρονται να είχαν μπει στο «στόχαστρο» της Αστυνομίας, και τον τελευταίο καιρό ο κλοιός των Αρχών γύρω τους είχε αρχίσει να στενεύει.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε συλλέξει πληροφορίες αναφορικά με τη δράση κάποιων εκ των εμπλεκομένων, οι οποίοι φέρονται να έκρυβαν ποσότητες ναρκωτικών σε συγκεκριμένο χωράφι σε συνοικία του Ηρακλείου. Εκεί βρισκόταν κι ένα παλιό σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης φέρεται να χρησιμοποιείτο ως «καβάντζα» ναρκωτικών κατά τις βροχερές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω μέρος φέρονται οι εμπλεκόμενοι να «έκοβαν» βόλτες κλείνοντας ραντεβού για τα «νταλαβέρια» τους.

Τελικά, η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών έβαλε τέλος στην έκνομη δράση των συλληφθέντων, η οποία φαίνεται ότι είχε... οικογενειακό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την «ΚΡΗΤΗ TV», οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 19 έως 28 ετών. Τα τρία αδέρφια είναι 19, 27 και 28 ετών, ενώ ο 4ος συλληφθείς, άτομο του φιλικού τους περιβάλλοντος, είναι 19 ετών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με την οποία κορυφώθηκε η έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Ηρακλείου οι δύο από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται να πιάστηκαν «στα πράσα» τη στιγμή που απέκρυπταν σε υπαίθριο σημείο στο χωράφι μια συσκευασία με ναρκωτικά.

Ακολούθησε «έφοδος» από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων. Η Αστυνομία έκανε «σαρωτικούς» ελέγχους σε δωμάτια, αποθήκες και αυτοκίνητα: Συνολικά βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 946 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 76 χάπια και 18 αμπούλες αναβολικών σκευασμάτων.

Επισημαίνεται ότι βρέθηκε ακόμη το ποσό των 590 ευρώ, το οποίο επίσης κατασχέθηκε, καθώς φέρεται να προήλθε από έκνομες δραστηριότητες. Επίσης, εντοπίστηκαν - και κατασχέθηκαν - ένα πιστόλι κρότου με τον γεμιστήρα του, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι για τις μετακινήσεις τους, ως «μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι «καβάντζες» σε χωράφια και αυτοκίνητα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου δύο εκ των συλληφθέντων κατά τον χρόνο που απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο (“καβάντζα”) συσκευασία περιέχουσα ναρκωτικές ουσίες. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στους ανωτέρω ημεδαπούς και έρευνες σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, οικίες και αποθήκες οικιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News