Κρήτη: «Ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες η διανομή ΤΕΒΑ ενόψει Χριστουγέννων

Κρήτη
Κρήτη: «Ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες η διανομή ΤΕΒΑ ενόψει Χριστουγέννων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανδημία και η γενικότερη κρίση επηρέασαν αρκετές οικογένειες και στο νησί μας, καθώς 200 οικογένειες προστέθηκαν φέτος στη μεγάλη λίστα των δικαιούχων

«Ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την ακραία φτώχεια στο νησί μας αποτελεί η διανομή βασικών αγαθών αλλά και κρέατος ενόψει των Χριστουγέννων.

Η διανομή γίνεται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ και στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για την τελευταία διανομή προϊόντων του προγράμματος 2015 – 2020 ενώ άμεσα θα βγει στον «αέρα» η διακήρυξη για το νέο πρόγραμμα , ύψους 4.600.000 ευρώ, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό φακό ο Δ/ντης της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρος Επιτροπάκης.

Η πανδημία και η γενικότερη κρίση επηρέασαν αρκετές οικογένειες και στο νησί μας, καθώς 200 οικογένειες προστέθηκαν φέτος στη μεγάλη λίστα των δικαιούχων του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Φέτος, στηρίζονται 8.500 οικογένειες σε επίπεδο Κρήτης, ενώ το σύνολο των ατόμων αγγίζει τα 16.900.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV δικαιούχοι περιέγραψαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τη σημαντική στήριξη του επίμαχου προγράμματος το οποίο όπως τόνισαν θα πρέπει να συνεχιστεί.

Στα σημεία διανομής στο Ηράκλειο κυριάρχησαν συναισθήματα χαράς και ανακούφισης από τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ, οι οποίοι συνεχίζουν να παραλαμβάνουν είδη παντοπωλείου και κρεοπωλείου.

Όπως σχολίασαν, πρόκειται για τσάντες με βασικά αγαθά τα οποία αποτελούν «ανάσα» , σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παράπονα από δικαιούχους οι οποίοι δεν έλαβαν σχετική ειδοποίηση για την διανομή προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σημεία διανομής στον Δήμο Ηρακλείου είναι τα παρακάτω:

  • Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Δευτέρα 13 ως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (08.30 – 13.30).
  • Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως): από Δευτέρα 13 ως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 (08.30 – 13.30).
  • Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ : Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.
  • Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.
  • Για το σημείο διανομής A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ηρακλείου, οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται προσωπικά με τηλεφωνική κλήση ή / & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι ατομική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή).

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:

  • Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.
  • Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

(Φωτογραφία Αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News