Μιχάλης Ασκορδαλάκης: Με κρητική λύρα και μαντινάδες το τελευταίο αντίο (βίντεο)

Ηράκλειο
Μιχάλης Ασκορδαλάκης: Με κρητική λύρα και μαντινάδες το τελευταίο αντίο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βαθιά συγκίνηση είπαν το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασκορδαλάκη συγγενείς και φίλοι

Στον καταξιωμένο δικηγόρο, κοινωνικό και πολιτικό αγωνιστή, Μιχάλη Ασκορδαλάκη, που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου σε ηλικία 65 ετών, είπαν το τελευταίο αντίο στην Λιγόρτυνο - τόπος καταγωγής του - συγγενείς και φίλοι.

Στην εξόδιο ακολουθία του χοροστάτησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας π. Παρθένιος Βουλγαράκης, μαζί με τον ιερέα του χωριού, ενώ συγκίνηση σκόρπισαν όλοι όσοι μίλησαν για τον Μιχάλη Ασκορδαλάκη.

Ρίγη συγκίνησης επίσης σκόρπισε ο δικηγόρος Μιχάλης Σφακιανάκης, στο κοιμητήριο, όταν τον αποχαιρέτησε με ένα ποίημα, ενώ ο λυράρης Κωστής Κακουδάκης με τη συνοδεία του λαουτιέρη Γιώργου Νηστικάκη έπαιξαν το συρτό του Θανάση Σκουρδαλού «Μόνο εκείνος που αγαπά», εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης, που έδωσε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο υπήρξε ένας από τους καταξιωμένους δικηγόρους του Ηρακλείου και ταυτόχρονα κοινωνικός και πολιτικός αγωνιστής, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς.

Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε από το ΚΚΕ, υπήρξε στη συνέχεια από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού στο Ηράκλειο για να «επιστρέψει» - όπως ο ίδιος είχε πει - τα τελευταία χρόνια στο κόμμα, όπως δήλωνε, που όφειλε την πολιτική του συνειδητοποίηση, το ΚΚΕ.

Την περίοδο 1994-1998, υπήρξε αιρετός αντινομάρχης Ηρακλείου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Λιγόρτυνο, από όπου και η καταγωγή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News