Ηράκλειο: Τρία αδέρφια είχαν κάνει «οικογενειακή επιχείρηση» την διακίνηση ναρκωτικών

Κρήτη
Ηράκλειο: Τρία αδέρφια είχαν κάνει «οικογενειακή επιχείρηση» την διακίνηση ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην σύλληψη τριών αδελφών και ενός ακόμα ατόμου προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας στο Ηράκλειο - Οι νεαροί είχαν ως «καβάτζα» των ναρκωτικών, εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

Τέλος στη δράση μιας «οικογενειακής» συμμορίας με πεδίο δράσης τη διακίνηση ναρκωτικών έβαλε η ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο, με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων και την κατάσχεση περίπου ενός κιλού χασίς.

Τα τρία αδέλφια ηλικίας 19, 27 και 28 ετών, καθώς και 19χρονος συνεργός τους χρησιμοποιούσαν ένα χωράφι στη περιοχή του Κατσαμπά και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο ως «καβάτζα» για τη απόκρυψη των ναρκωτικών, αλλά και αναβολικών.

Οι βασικοί κατηγορούμενοι, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, γι’ αυτό και τη δραστηριότητα τους δεν άργησε να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς της Δίωξης ναρκωτικών. Οι οποίοι έστησαν κλοιό γύρω τους.

Επίκεντρο των ερευνών ένα χωράφι στην περιοχή του Μέσα Κατσαμπά όπου «έκοβαν βόλτες» συνεχώς κλείνοντας ραντεβού για τις συναλλαγές τους. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, λόγω των βροχών είχαν επιστρατεύσει ακόμη και ένα παλιό σταθμευμένο αυτοκίνητο για τις «καβάτζες», τα σημεία απόκρυψης των ναρκωτικών. 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομική επιχείρησης με την οποία κορυφώθηκε η έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου δύο εκ των συλληφθέντων. Πιάστηκαν στα πράσα τη στιγμή  που απέκρυπταν σε υπαίθριο στο χωράφι μια συσκευασία με ναρκωτικά.

Αμέσως μετά κλιμάκια αστυνομικών εισέβαλαν στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων κάνοντας φύλλο και φτερό δωμάτια, αποθήκες και αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό κατασχέθηκαν: 946 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης 76 δισκία και 18 φιαλίδια αναβολικών σκευασμάτων.

Ακόμη το  χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι κρότου με τον γεμιστήρα του, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Ακόμη κατασχέθηκαν τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τα τρία αδέλφια και ο συνεργός τους κατέληξαν με χειροπέδες και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθησαν χθες (14.12.2021) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου δύο εκ των συλληφθέντων κατά τον χρόνο που απέκρυπταν σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), συσκευασία περιέχουσα ναρκωτικές ουσίες .

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στους ανωτέρω ημεδαπούς και έρευνες σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, οικίες και αποθήκες οικιών κατά τη διάρκεια των οποίων βρεθήκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Εννιακόσια σαράντα έξι (946) γραμμάρια κάνναβης
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης
  • Εβδομήντα έξι (76) δισκία αναβολικών σκευασμάτων,
  • Δεκαοκτώ (18) φιαλίδια αναβολικών σκευασμάτων,
  • Το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Πιστόλι κρότου με τον γεμιστήρα του,
  • Δύο (2) Ζυγαριές ακριβείας και
  • Δύο κινητά τηλέφωνα

Επίσης συνελήφθησαν δυο ακόμα ημεδαποί και κατασχεθήκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News