Ν. Ξυλούρης: «Έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων 160 εκατομμυρίων ευρώ»

Κρήτη
Ν. Ξυλούρης: «Έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων 160 εκατομμυρίων ευρώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος στην Ημερίδα με θέμα «Κοινωνία χωρίς απορρίμματα: Συμμετέχουμε, Ανακυκλώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε», ανέφερε πως η Περιφέρεια Κρήτης σήμερα υλοποιεί την ανάπτυξη δύο ψηφιακών πλατφορμών παρακολούθησης της ροής διαχείρισης των αποβλήτων

Στις εργασίες της εναρκτήριας Ενημερωτικής Ημερίδας με θέμα «Κοινωνία χωρίς απορρίμματα: Συμμετέχουμε, Ανακυκλώνουμε, Επαναχρησιμοποιούμε», η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου, σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών με έμφαση στο πρόγραμμα «Διαλογή Στην Πηγή», στο πλαίσιο της έναρξης του έργου «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020)», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των δράσεων Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και το Επικοινωνιακό Σχέδιο, βάσει των αλλαγών που επιφέρει η νέα περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) βρίσκεται υπό επικαιροποίηση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς Διαχείρισης Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Σημείωσε ότι βάσει του έως σήμερα ισχύοντος ΠΕΣΔΑΚ η Περιφέρεια Κρήτης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση έργων διαχείρισης αποβλήτων της τάξης των 160 εκατομμυρίων ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης δράσεων διαλογής στην πηγή της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ προς ενδιαφερόμενους φορείς υλοποίησης από το ΠΕΠ.

Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης σήμερα υλοποιεί την ανάπτυξη δύο ψηφιακών πλατφορμών παρακολούθησης της ροής διαχείρισης των αποβλήτων, μία πλατφόρμα με αρχική πιλοτική εφαρμογή για τα βιοαπόβλητα στον Δήμο Ηρακλείου,και σε εφαρμογή σε επιπλέον ενδιαφερόμενους δήμους στο προσεχές μέλλον, ενώ η δεύτερη πλατφόρμα αφορά σε όλα τα Πράσινα Σημεία διαχείρισης που θα κατασκευαστούν συνολικά για την Κρήτη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη μεγάλη σημασία της συντονισμένης προσπάθειας στην κατεύθυνση της προσαρμογής στον νέο περιβαλλοντικό νόμο, χαρακτηρίζοντας «το περιβάλλον ως προτεραιότητα για όλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News