Λογιάδης: Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Ηράκλειο

Κρήτη
Λογιάδης: Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα της ΣΤΕΚ Ηρακλείου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης

Σε δελτίο τύπου του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας αναφέρουν για την κατάσταση που επικρατεί, διαχρονικά, στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Κοκκίνι Χάνι (ΟΤΕΚ).

Μετά και τους τελευταίους σεισμούς, η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα τα θεωρητικά μαθήματα των σπουδαστών γίνονται, με μεγάλη δυσκολία, διαδικτυακά, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Το χειρότερο, δε, είναι ότι ακόμα και τα πρακτικά μαθήματα μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής γίνονται με τον ίδιο τρόπο, από τις κουζίνες των εκπαιδευτικών.

Το κτίριο, όπως έχουμε πληροφορηθεί, έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατον για τους σπουδαστές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλη στέγαση.

Επισημαίνουν ότι το Σωματείο Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας, του οποίου τα περισσότερα μέλη έχουν φοιτήσει στην παραπάνω σχολή, καταγγέλλει ότι, παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους, οι οποίοι είναι και οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στη σχολή, δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να διορθωθεί η κατάσταση αυτή. Επί του παρόντος, η κατάσταση θεωρείται απαράδεκτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News