Ηράκλειο: Έφυγε ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Έφυγε ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου, ένας καταξιωμένος δικηγόρος του Ηρακλείου, ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης

Δίνοντας πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός επίτιμος δικηγόρος Μιχάλης Ασκορδαλάκης, έφυγε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 65 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους, τους φίλους και γνωστούς, καθώς και τον χώρο των δικηγόρων, αλλά και την κοινωνία του Ηρακλείου.

Ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης, υπήρξε ένας από τους καταξιωμένους δικηγόρους του Ηρακλείου και ταυτόχρονα κοινωνικός και πολιτικός αγωνιστής, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς.

Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε από το ΚΚΕ, υπήρξε στη συνέχεια από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού στο Ηράκλειο για να «επιστρέψει» - όπως ο ίδιος είχε πει - τα τελευταία χρόνια στο κόμμα, όπως δήλωνε, που όφειλε την πολιτική του συνειδητοποίηση, το ΚΚΕ.

Την περίοδο 1994-1998, υπήρξε αιρετός αντινομάρχης Ηρακλείου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Λιγόρτυνο, από όπου και η καταγωγή του.

Η κηδεία του Μιχάλη Ασκορδαλάκη, θα τελεστεί το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Λιγόρτυνο.

Το neakriti.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη Ασκορδαλάκη. 

Η Ν.Ε. Ηρακλείου του Αριστερού Ρεύματος για την απώλεια του συντρόφου και φίλου Μιχάλη Ασκορδαλάκη

Το Αριστερό Ρεύμα αποχαιρετά το Μιχάλη Ασκορδαλάκη, που έφυγε χθες από τη ζωή. Ένα συνεπή αγωνιστή της Αριστεράς, ένα ανήσυχο πνεύμα, και ένα ιδιαίτερα αγαπητό σύντροφο, που συντάχθηκε μαζί μας σε μια μακρά πορεία. Μέλος του ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια, και του ενιαίου Συνασπισμού, στον οποίο παρέμεινε μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, και συμμετείχε στα ψηφοδέλτιά του στις βουλευτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος με το Συνασπισμό και διατέλεσε Αντινομάρχης Ηρακλείου, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας. Στη συνέχεια συμμετείχε στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της συνιστώσας του Αριστερού Ρεύματος και της Αριστερής Πλατφόρμας, και ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Καταξιωμένος δικηγόρος, μέλος της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου, συνταξιοδοτήθηκε το Δεκέμβρη του 2014. Σπουδαίος μουσικός (έπαιζε λύρα και μπουζούκι), μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου, και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιγόρτυνου, από όπου καταγόταν.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Όλγα και τις αγαπημένες θυγατέρες του, την Αμαλία, τη Στέλλα και την Κωνσταντίνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Μιχάλη Ασκορδαλάκη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον αριστερό αγωνιστή Μιχάλη Ασκορδαλάκη, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης υπήρξε καταξιωμένος δικηγόρος και άνθρωπος που αγαπούσε και πρόσφερε ανιδιοτελώς στον τόπο του και τους συνανθρώπους του. Προπάντων, για όλους εμάς, ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς.

Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για τον θάνατό του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News