Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονου άνδρα στο λιμάνι για πλαστά έγγραφα

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονου άνδρα στο λιμάνι για πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, καθώς επιχείρησε να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός άνδρα, 30 ετών, αλλοδαπού, προχώρησαν οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά χαρτιά.

Ειδικότερα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από άνδρες του λιμενικού κατά τον κατάπλου του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας κατείχε, πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα και πιο συγκεκριμένα κατείχε ένα διαβατήριο, το οποίο σε έλεγχο στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (SCHENGEN) διαπιστώθηκε ότι έχει καταχωρηθεί ως κλαπέν με διαφορετικά στοιχεία κατόχου, τέσσερις πλαστές κάρτες, αιτούντα άσυλο και τρία αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν, ενώ από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου διενεργείται προανάκριση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

«Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 29 παρ.7 του Ν.4251/14 «κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου» σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. «πλαστογραφία πιστοποιητικών», του άρθρου 83 του Ν.3386/05 «παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 394 του Π.Κ. «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού τα κάτωθι:

- ένα διαβατήριο, το οποίο σε έλεγχο στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (SCHENGEN) διαπιστώθηκε ότι έχει καταχωρηθεί ως κλαπέν με διαφορετικά στοιχεία κατόχου,

- τέσσερις (04) πλαστές κάρτες αιτούντα άσυλο και

- τρία (03) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News