Μαμουλάκης: Ο Υφυπουργός υποδομών φεύγει, τα ερωτήματα παραμένουν

Κρήτη
Μαμουλάκης: Ο Υφυπουργός υποδομών φεύγει, τα ερωτήματα παραμένουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χαιρετίζουμε την κάθοδο του Υφυπουργού Υποδομών στην Κρήτη για να εξαγγείλει ένα έργο, τον ΒΟΑΚ, που κατήγγειλε η ΝΔ προεκλογικά» ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη στην Κρήτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την κάθοδο του Υφυπουργού Υποδομών στην Κρήτη για να εξαγγείλει ένα έργο, τον ΒΟΑΚ, που κατήγγειλε η ΝΔ προεκλογικά. Τον ΒΟΑΚ που συνεχίζει να υλοποιείται σήμερα με την αρχιτεκτονική και την χάραξη την οποία ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεσμευόταν να τροποποιήσει και ο Υπουργός του, ο κ. Καραμανλής, χαρακτήριζε ως «γονατογράφημα» και «μια μολυβιά στο χάρτη».

Η μόνη αλλαγή, πέραν της απαράδεκτης διετούς καθυστέρησης που έκανε η παρούσα Κυβέρνηση σε όσα είχαν ήδη δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η προσθήκη του προθέματος «ενιαίος». Ο «ενιαίος» όμως ΒΟΑΚ της ΝΔ δεν περιλαμβάνει τίποτα για τους κατοίκους της Κρήτης πέρα από την πόλη του Αγίου Νικολάου και δεν μεριμνά ούτε καν για την διασύνδεση των δύο εκ των τριών αεροδρομίων του νησιού, των Χανίων και της Σητείας, με αυτόν.

Τέλος, γύρω από τον «ενιαίο» ΒΟΑΚ, για τον οποίο ήρθε να πανηγυρίσει ο κύριος Καραγιάννης, παραμένουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει διόδια σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Που θα μπουν αυτά τα διόδια; Ποιο είναι το κόστος που θα επιβληθεί στους οδηγούς; Για ποιους θα επιβληθούν τα διόδια; Θα αφορούν και τα τμήματα του ήδη ολοκληρωμένου και περατωμένου οδικού δικτύου, όπως τα 32 χλμ. του νομού Ηρακλείου, από τα Ληνοπεράματα μέχρι την Χερσόνησο;​

Για όλα αυτά τα ερωτήματα, οι τοπικές κοινωνίες τις Κρήτης δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την σημερινή κυβέρνηση!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News