Ηράκλειο - ΚΕΘΕΑ: Κίνηση ουσίας με στόχο τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο - ΚΕΘΕΑ: Κίνηση ουσίας με στόχο τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη χρονιά αξιοποιείται η αγροτική περιοχή του Δήμου Ηρακλείου για κοινωνικούς σκοπούς - Ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν, μαζεύοντας τις ελιές

 

  • Ενώνουν δυνάμεις στο ΚΕΘΕΑ και μαζεύουν ελιές σε εκτάσεις του Δήμου Ηρακλείου
  • Κίνηση ουσίας από ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ με στόχο τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου
  • Οικονομικά αδύνατοι εξασφαλίζουν μεροκάματα στις ελιές του Δήμου Ηρακλείου
  • Το 75% της παραγωγής λαδιού στο ΚΕΘΕΑ και το υπόλοιπο για το κοινωνικό παντοπωλείο

Σε μία πολύ σημαντική στήριξη για τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου, καθώς θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη χρονιά, να απασχοληθούν με την συγκομιδή του ελαιοκάρπου, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την δημοτική περιουσία.   

Πιο συγκεκριμένα σε 1.300 ελαιόδεντρα στον Μέσα Καρτερό και σε άλλα 1.500 στην περιοχή Τραπέζα στην Ιεράπετρα - ελαιόδεντρα, τα οποία αξιοποιεί πλέον ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής - θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν για την συγκομιδή τους, οι ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ.  

«Μέσω της συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ, ο Δήμος αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας», όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, εκτενές ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Ηρακλείου, ήρθε σε συμφωνία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για την δωρεάν παραχώρηση του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων και της συλλογής του ελαιοκάρπου σε ακίνητα της ιδιοκτησίας του, υπογράφοντας σχετική σύμβαση την Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων: δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τράπεζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το ΚΕΘΕΑ θα απασχολεί στην καλλιέργεια και στην συγκομιδή, ωφελούμενους του Κέντρου, αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του - και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό, και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία που είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι, τότε, σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ. Φέτος προχωράμε σε μια εξαιρετικά σημαντική σύμπραξη με το ΚΕΘΕΑ, μέσω της οποίας το Κέντρο θα προσφέρει απασχόληση στους ωφελουμένους του, κάτι που θα έχει πολύπλευρα οφέλη για εκείνους, ενώ παράλληλα θα εργαστούν και άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το έχουν ανάγκη.

Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούμε την δημοτική περιουσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Ο δήμος Ηρακλείου, με την κοινωνική του πολιτική, είναι εμπράκτως δίπλα στους δημότες, ειδικά όσους τον χρειάζονται περισσότερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News