Καραγιάννης στην Κρήτη TV: Τι είπε ο υφυπουργός για ΒΟΑΚ, Καστέλι και Νίκος Καζαντζάκης

Κρήτη
Καραγιάννης στην Κρήτη TV: Τι είπε ο υφυπουργός για ΒΟΑΚ, Καστέλι και Νίκος Καζαντζάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κρήτη την επόμενη μέρα θα πρωταγωνιστήσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, αναφερόμενος στην πολύπλευρη αναπτυξιακή προοπτική του νησιού- Αναλυτικά τα έργα προϋπολογισμού 3 δις ευρώ

Αναφορικά με το μεγαλόπνοο έργο του Βορείου Οδικού Άξονα, τα διόδια, την πρόοδο των εργασιών στο νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, την επόμενη μέρα του «Νίκος Καζαντζάκης», τα Δικαστικά Μέγαρα και τα αντιπλημμυρικά έργα, τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗ TV.

«Η Κρήτη την επόμενη μέρα θα πρωταγωνιστήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιάννης, αναφερόμενος στην πολύπλευρη αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, και τονίζοντας πως μόνο από πλευράς Ύπουργείο Υποδομών υπάρχει ένας προϋπολογισμός που ξεπερνά τα 3 δις και αφορά αποκλειστικά την Κρήτη.

Παρά τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, οι διαδικασίες σχετικά με την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ βαίνουν βάσει προγραμματισμού. Ο κ. Καραγιάνης έκανε ειδική αναφορά στον κόμβο της Αχλάδας, παραδεχόμενος πως υπάρχει ζήτημα στο σχεδιασμό και πως εντός του ερχόμενου έτους θα κατατεθεί νέα μελέτη στο δήμο Μαλεβιζίου.

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των διοδίων, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως αυτά θα υπάρξουν, αφού ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ, με τον υφυπουργό να εξηγεί ότι η χρέωση για τους πολίτες θα είναι χιλιομετρική.

Συνοψίζοντας για τον ΒΟΑΚ, ο κ. Καραγιάννης δεσμεύθηκε ότι εντός του 2022 θα ανοίξουν εργοτάξια στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας δε πως το «μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα» και «ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη», θα αλλάξει το νησί για πάντα, συνδυαστικά με τον αερολιμένα Καστελίου, όπως και τα άλλα έργα ανάπτυξης που θα υλοποιηθούν στο νησί εν καιρώ.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με κεντρικό θέμα την περιβαλλοντική αδειοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού, μήκους 157 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο και βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία.

https://www.youtube.com/watch?v=2sYWAZZAm2w?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε λόγο για «έργο σταθμός» το οποίο εκτός όλων των άλλων θα έχει πολλαπλά επιμέρους οφέλη για το νησί, όπως την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού και την τουριστική ανάπτυξη.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News