Οικοδόμοι Ηρακλείου- Χανίων-Ρεθύμνου: Προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 16 Δεκεμβρίου

Κρήτη
Οικοδόμοι Ηρακλείου- Χανίων-Ρεθύμνου: Προχωρούν σε συλλαλητήριο στις 16 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα - Βελτίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με μέτρα προστασίας των άνεργων και του εισοδήματος των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο, σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδικάτων Οικοδόμων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση στον κλάδο αλλά και η πρόσφατη Πανοικοδομική Απεργία που έγινε στις 4 Νοεμβρίου. 

Στη  συζήτηση αποφασίστηκαν δραστηριότητες ανά νομό με κοινές ημερομηνίες για την Κρήτη, με κάλεσμα και σε σωματεία άλλων κλάδων.

Αποφασίστηκε να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων, ώστε να επεξεργαστούν σχέδιο παρέμβασης στους χώρους δουλειάς στη βάση της εισήγηση της χτεσινής σύσκεψης, να ενταθεί η επαφή με τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των οικοδόμων και των εργαζομένων στις κατασκευές.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή του τα μέλη των Συνδικάτων «είναι αυτονόητο ότι αυτός ο αγώνας συνδέεται άμεσα και ενιαία με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις που έχουμε θέσει για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, με βελτίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με μέτρα προστασίας των άνεργων και του εισοδήματος των οικοδόμων και των άλλων εργαζομένων στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα».

Η Παγκρήτια σύσκεψη των Συνδικάτων αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία όλων των κλάδων και κατά νομό να οργανωθούν οι παρακάτω κοινες δραστηριότητες:

-              Αποφασίστηκε τα συνδικάτα να πάνε σε μέρα δράσης στους χώρους δουλειάς με παρεμβάσεις για μετρά ενίσχυσης του συστήματος υγείας, αλλά και τα μετρά υγιεινή και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνει κορύφωση με πικετοφορίες και περιοδείες  σε συνοικίες  το Σάββατο 11/12.

-              Για τον νέο αντεργατικό προυπολογισμό: στις 16/12 στο Ηράκλειο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και στις άλλες πόλεις περιοδείες και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς. 

-              Συζητήθηκε το ζήτημα της ακρίβειας, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα παραφουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι μεγάλες απώλειες στο εισόδημα που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Να πάμε για μέρα δράσης σε όλους τους νομούς Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου εναντία στην ακρίβεια με παρεμβάσεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ , Σ/Μ , γειτονιές , λαϊκές αγορές κ.α.

Τέλος τονίστηκε ότι συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά και στο πλαίσιο πάλης ιεραρχούν ως Συνδικάτα και Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας:

-              Την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

-              Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-              Το ζήτημα της προστασίας των ανέργων του κλάδου και της προστασίας του εισοδήματος.

-              Την ακύρωση του νόμου Χατζηδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News