Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου τέσσερις σχολικοί οικίσκοι - 350 μπάλες στους μαθητές (βίντεο, εικόνες)

Η δωρεά αφορά συνολικά 28 οικίσκους οι οποίοι θα φτάσουν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου το επόμενο διάστημα, για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου έφτασαν σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, οι τέσσερις πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες της δωρεάς Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η δωρεά, όπως δήλωσε ο Βασίλης Βασιλειάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταδίου Καραϊσκάκης, αφορά συνολικά σε 28 οικίσκους οι οποίοι θα φτάσουν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου το επόμενο διάστημα, για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φτάσουν στην περιοχή οι επόμενοι πέντε οικίσκοι.

Παράλληλα, η ομάδα εκπροσώπησης του Ολυμπιακού δώρισε 350 μπάλες στους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών καθώς και 600 μάσκες για την προστασία κατά του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, εξέφρασε στην ΚΡΗΤΗ TV την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την δωρεά που έκανε σε αυτή την συγκυρία. Όπως τόνισε, μέσω των 28 αυτών οικίσκων, λύνεται το πρόβλημα έλλειψης των σχολικών αιθουσών της περιοχής.

Συγκέκριμένα δήλωσε: «Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μας κάνει μια δωρεά την οποία πραγματικά έχουμε ανάγκη». Παράλληλα τον ευχαρίστησε και τον προσκάλεσε μέσω της ΚΡΗΤΗ TV, στην Κρήτη για να τον τιμήσουν και να τον γνωρίσουν από κοντά.

Όσον αφορά τους οικίσκους για το στεγαστικό ζήτημα της περιοχής, ο Δήμαρχος ανέφερε πως «υπάρχει έλλειψη 41 ακόμη οικίσκων, τους οποίος δεν ξέρουμε που θα βρούμε».

Οι οικίσκοι θα εγκατασταθούν ακόμη στο Καστέλι, στο Δημοτικό Θραψανού και σε όποιο σχολείο υπάρχει ανάγκη, τονίζοντας ότι με τους συγκεκριμένους οικίσκους, κλείνει το θέμα των σχολικών αιθουσών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταδίου Καραϊσκάκης, ανέφερε πως ο «Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει με τις δωρεές μετά τον Έβρο, την Μάνδρα και την Λάρισα και στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη». Σχετικά με τη δωρεά των οικίσκων στην Κρήτη, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε ότι πρόκειται για μια δαπάνη περίπου 1 εκατ. ευρώ που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διέθεσε απλόχερα για τον τόπο του.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, θα επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μίνωα – Πεδιάδας για να παραδώσει χρηματική επιταγή αξίας 25.000 ευρώ στον Δήμαρχο, Εμμανουήλ Φραγκάκη, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες. Το εν λόγω ποσό συγκεντρώθηκε από τον κόσμο που έσπευσε να ενισχύσει τους σεισμόπληκτους μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την ίδια μέρα, κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ, θα διανείμουν παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα σε 350 μαθητές σχολείων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης. H δράση στοχεύει στη ψυχολογική ανάταση των παιδιών, τα οποία βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια