Ηράκλειο: Άναψε το χριστουγεννιάτικο «στολίδι» της πόλης (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Άναψε το χριστουγεννιάτικο «στολίδι» της πόλης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου, η πόλη εμφανίζεται σε μια άκρως χριστουγεννιάτική διάθεση, γεμάτη με φωτεινούς στολισμούς και μικρούς και μεγάλους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία ελευθερίας για να δουν από κοντά την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου κάστρου

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου. Η πλατεία ελευθερίας πλημμύρισε από χαμόγελα μικρών και μεγάλων που παραβρέθηκαν για να δουν τη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση.   

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου σε χριστουγεννιάτικους σκοπούς και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία Αντιδημάρχων και μελών της Δημοτικής Αρχής, έδωσε το σήμα για την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανάψει το Δέντρο, εν μέσω πυροτεχνημάτων και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου, η πόλη εμφανίζεται σε μια άκρως χριστουγεννιάτική διάθεση, γεμάτη με φωτεινούς στολισμούς και μικρούς και μεγάλους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία ελευθερίας για να δουν από κοντά την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου κάστρου.

Ο δήμαρχος σε σύντομο μήνυμα του προς τους δημότες του Ηρακλείου ανέφερε «Επιστρέφουμε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιμένει μικρούς και μεγάλους να μπουν στο κλίμα των εορτών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, τόσο με το Κάστρο, όσο με τον γενικότερο στολισμό, φρόντισαν για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσης των δημοτών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς».

Συνέχισε λέγοντας «Ειδικά φέτος, οφείλουμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο, πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, αποτελούν δείγμα αλληλεγγύης. Και τις φετινές γιορτές χρειαζόμαστε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Χρόνια πολλά σε όλους».

Το χριστουγεννιάτικο κάστρο, όπως έχουμε δει και τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένα πάρκο διασκέδασης, γεμάτο με ψυχαγωγικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες που δίνουν μια ευχάριστη εορταστική νότα σε μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, δεν μπορούν να παραληφθούν και τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, με χριστουγεννιάτικα είδη, προϊόντα λαϊκής τέχνης και όχι μόνο, που έχουν στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας

Τέλος το χριστουγεννιάτικο κάστρο αναμένεται να λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022, ενώ θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές, τα οποία θα προσαρμοστούν εφόσον υπάρξει ανάλογη ανάγκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News