Ηράκλειο

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν την αποκατάσταση ζημιών του οδικού δικτύου δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτών Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και την αποκατάσταση της λειτουργίας του οδικού δικτύου που επλήγη από το σεισμό

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής για την ασφάλεια της προσπέλασης και την αποκατάσταση της λειτουργίας του οδικού δικτύου που επλήγη από το σεισμό της 27.09.2021, προχώρησαν  οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η ένταση του κύριου σεισμού αλλά κυρίως των μετασεισμών που ακολούθησαν, προκάλεσε εκτεταμένες μετατοπίσεις εδαφών, πρανών και κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Επιπλέον, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις-μετατοπίσεις και διάβρωση εδαφών, με αποτέλεσμα να κρίνεται επικίνδυνη η διέλευση και λειτουργία του δημοτικού οδικού δικτύου, αλλά και τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου που διέρχονται εντός των οικισμών του Δήμου.

Έπειτα από εκτίμηση του κόστους των παρεμβάσεων που απαιτούνται, μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ο Δήμαρχος αιτείται τη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα και να τους ενημερώσει, αν προτίθεται να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια