Επέτειος Γρηγορόπουλου: 8 συλλήψεις, βανδαλισμοί και επεισόδια στο Ηράκλειο

Κρήτη
Επέτειος Γρηγορόπουλου: 8 συλλήψεις, βανδαλισμοί και επεισόδια στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια, ζημιές και 8 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα, στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο Ηράκλειο – Άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με μικροεπεισόδια, βανδαλισμούς, προσαγωγές και 8 συλλήψεις ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο, στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συνέπεια αυτών των μικροεπεισοδίων ήταν να υπάρξουν 8 συλλήψεις ανδρών από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μερικοί διαδηλωτές προχώρησαν σε μικροβανδαλισμούς σε καταστήματα του κέντρου της πόλης, ενώ κάποιοι εξ αυτών φέρονται να έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην πλατεία Κορνάρου. Τα επεισόδια φαίνεται να ξεκίνησαν από τα Λιοντάρια, όπου καταγράφηκαν ζημιές σε ΑΤΜ και μικροζημιές σε καρέκλες και τραπέζια καταστημάτων. Κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να καταστρέψουν και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που βρίσκεται μπροστά από την Λότζια.

Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε ισχυρή παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, παρενέβησαν και έκαναν προσαγωγές των νεαρών που ενέχονταν στα μικροεπεισόδια.

Την πορεία οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και διάφορες συλλογικότητες και υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ενώ οι συμμετέχοντες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι 8 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα.

Στα Χανιά

Εξάλλου, συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, το απόγευμα και στα Χανιά. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Δημοτική Αγορά, όπου άνοιξαν πανό, και λίγο μετά τις 7 ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο των Χανίων, υπό τα βλέμματα ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ, δίχως παραπέρα προβλήματα.

Σε όλη τη χώρα

Πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε ολόκληρη τη χώρα ως φόρο τιμής στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα 13χρόνια πριν.

Στην Αθήνα μαθητική και φοιτητική πορεία διεξήχθη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι, από μαθητές και διάφορες συλλογικότητες. Με κεντρικό σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Λίγο αργότερα, η πορεία χωρίστηκε στα δύο, καθώς οι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής πλευράς κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ οι αντιεξουσιαστικές ομάδες παρέμειναν στη Πεσμαζόγλου. Επί ποδός βρέθηκαν 4.000-5.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Θεσσαλονίκη: Εννέα συλλήψεις και 35 προσαγωγές για τα επεισόδια μετά την πορεία για τον Αλεξ. Γρηγορόπουλο

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 19 έως 27 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Κύπριοι κι ένας Λιθουανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τα περαιτέρω.

Από την πρώτη καταγραφή των ζημιών προέκυψαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ τράπεζας, τζαμαρίες καταστημάτων και κάδους απορριμμάτων που πυρπολήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόχειρα οδοφράγματα.

Συνολικά έγιναν 35 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων όμως οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους στα επεισόδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News