Δημοτικό Συμβούλιο: Τι αποφασίστηκε για τα δημοτικά τέλη

Κρήτη
Δημοτικό Συμβούλιο: Τι αποφασίστηκε για τα δημοτικά τέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερψηφίσθηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης - Τι προβλέπει

Μικρές αυξήσεις έρχονται στα δημοτικά τέλη της νέας χρονιάς, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου υπερψήφισε, το βράδυ της Δευτέρας, 6 Δεκεμβρίου την αντιπρόταση της αντιπολίτευσης έναντι της πρότασης της δημοτικής Αρχής, η οποία προέβλεπε μεγαλύτερες αυξήσεις, ύψους συγκεκριμένα 32% για τα νοικοκυριά και 20%- 55% για τις επιχειρήσεις.

Η πρόταση, η οποία φέρνει μια μικρή ανεπαίσθητη επιβάρυνση που δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά για τα νοικοκυριά και τα επαγγελματικά τιμολόγια της αντιπολίτευσης, είχε  κατατεθεί από 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης Ηράκλειο 3.7.5», «Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία για το Ηράκλειο», «Σύμπραξη Δημοτών» και «Ηράκλειον Αξίζει».

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι οι 5 παρατάξεις αυτές διαθέτουν την πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασε η αντιπρόταση της αντιπολίτευσης. Η συγκεκριμένη πρόταση εμπεριέχει μικρότερες επιβαρύνσεις λόγω και της διαφορετικής προσέγγισης στο θέμα της επιβολής του τέλους ταφής.

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι της αντιπολίτευσης αντιπροτείναν πολύ μικρότερες αυξήσεις συγκριτικά με την εισήγηση της δημοτικής Αρχής είναι ότι δεν παίρνουν ως δεδομένο ότι πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου το τέλος ταφής, τουλάχιστον για το 2022.

Οι επικεφαλείς και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  υπογράμμισαν στη χθεσινή συνεδρίαση ότι το θέμα παραμένει υπό πολιτική διεκδίκηση και πως ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει να δείξει πολιτικό σθένος και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες μη καταβολής του τέλους ταφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News