Άγιος Μηνάς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Βαρθολομαίου

Ηράκλειο
Άγιος Μηνάς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Βαρθολομαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή εκδήλωση με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στον Άγιο Μηνά με αφορμή τα 30 χρόνια από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Με κάθε λαμπρότητα η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ενθρόνιση και εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αφιερωματική ομιλία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με πρωτοβουλία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία ιεραρχών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Συνοδικής Οργανωτικής Επιτροπής, μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ενώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο μίλησε ο Άρχων Πρωτονάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Ιωάννης Τσερεβελάκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξελέγη στον πατριαρχικό θρόνο στις 22 Οκτωβρίου του 1991 και ενθρονίστηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στις 2 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Έθεσε υψηλούς στόχους όπως η επαναλειτουργία παραδοσιακών τόπων χριστιανικής λατρείας στην Τουρκία, ενώ για τη μάχη που δίνει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έχει χαρακτηριστεί και «πράσινος Πατριάρχης». Έχει διακριθεί με αναρίθμητες τιμητικές διακρίσεις και είναι διδάκτορας πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί τρισαρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, ενώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα μιλήσει ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News