Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στην οικογένειά του έχει δοθεί το κοριτσάκι που βρήκαν μέσα σε χαρτόκουτα αστυνομικοί (βίντεο)

Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, δεν είχαν ενημερωθεί από την Εισαγγελία, κάτι που ωστόσο αναμένεται να γίνει άμεσα

Στην οικογένειά του έχει δοθεί το κοριτσάκι ενός έτους, σύμφωνα με πληροφορίες το οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου μέσα σε χαρτόκουτα, στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, δεν είχαν ενημερωθεί από την Εισαγγελία, κάτι που ωστόσο αναμένεται να γίνει άμεσα.

Διευκρινίζεται ότι δύο είναι οι διαδικασίες, σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου εμπλέκονται παιδιά, οι οποίες μπορούν να ακολουθηθούν, η μία προβλέπει να αποδοθεί το παιδί στην οικογένεια και ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να αναλάβουν την κοινωνική έρευνα, να δουν κατά πόσο οι συνθήκες που επικρατούν στην οικογένεια, είναι ευνοικές για το παιδί ώστε να παραμένει σε αυτό το περιβάλλον ή αν θα πρέπει να αναζητηθούν διαφορετικές λύσεις.

Η δεύτερη διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί είναι αυτή που λέει ότι το παιδί θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ώστε να του γίνουν οι εξετάσεις και να διαπιστωθεί ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του και ταυτόχρονα να προωθηθεί η επείγουσα αναδοχή. Ουσιαστικά, δηλαδή με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται ένα μητρώο επείγουσας αναδοχής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV και της δημοσιογράφου Μαίρης Καριωτάκη, περίπου δύο εβδομάδες διαρκεί όλη αυτή η διαδικασία. Το παιδί δηλαδή θα παραμείνει περίπου δεκαπέντε ημέρες στο νοσοκομείο μέχρι να αποδοθεί στον ανάδοχο γονέα και να συνεχιστεί από εκεί και πέρα η κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και πόσο μπορεί να στηριχτεί η οικογένεια και το παιδί να επιστρέψει σε αυτήν και αν η αναδοχή θα συνεχιστεί.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης, το μικρό κοριτσάκι μέσα στην χαρτόκουτα κατά την διάρκεια της περιπολίας τους πέριξ του πάρκου Θεοτοκόπουλου, όταν άκουσαν το παιδικό κλάμα.

Βρήκαν το μικρό πλασματάκι, εντός της χάρτινης κούτας, χωρίς παπούτσια, το έβγαλαν, το σκέπασαν με μια κουβέρτα για να μη κρυώνει και του φόρεσαν παπούτσια που βρήκαν εκεί γύρω για να σκεπάσει τα γυμνά του πόδια.

Το κοριτσάκι σύμφωνα με τους ανθρώπους- αστυνομικούς, έκλαιγε ασταμάτητα και του αγόρασαν σοκολάτες από το περίπτερο προκειμένου να το ηρεμήσουν και να το καθησυχάσουν.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν συγκλονιστική και προσπάθησαν να προσφέρουν στο παιδί ότι καλύτερο μπορούσαν εκείνη τη στιγμή, ενώ παράλληλα με τη συμβολή συναδέλφων τους προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού.

«Ως πατέρας που έχω κόρη σε αυτή την ηλικία, δεν θα ήθελα να δω ξανά κανένα παιδί σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των τριών ανδρών.

Μετά από περίπου ένα τέταρτο ο πατέρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζητιάνευε στην περιοχή, βρέθηκε και συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και εν συνεχεία το παιδί, παραδόθηκε στην μητέρα του σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια πολυμελή οικογένεια ρομά, με τα παιδιά τους να βρίσκονται πολλές φορές εκτεθειμένα στο δρόμο και συνάμα σε κίνδυνο λόγω της κατάσταση ς των γονιών.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως πρώτα σαν γονείς και μετά σαν αστυνομικοί, έκαναν το αυτονόητο και νιώθουν χαρούμενοι που προσέφεραν στο μικρό κοριτσάκι τη βοήθεια και τη στοργή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια