Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δύο για την ηρωίνη μέσα στο... λεβιέ του αυτοκινήτου

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Προφυλακιστέοι οι δύο για την ηρωίνη μέσα στο... λεβιέ του αυτοκινήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά εντοπίστηκε -και κατασχέθηκε- ηρωίνη μικτού βάρους 133 γραμμαρίων

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα Παρασκευή 3/12 οι δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, στο Ηράκλειο, καθώς φέρονται να μετέφεραν σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ποσότητα ηρωίνης περίπου 130 γραμμαρίων.

Οι δύο άνδρες 35 και 33 ετών οδηγήθηκαν στον ανακριτή Ηρακλείου, όπου απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν.Κ.», αμφότεροι φέρονται να υποστήριξαν ότι η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, προοριζόταν για δική τους χρήση.

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί των δύο ανδρών δεν έπεισαν τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς που αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Οι δυο κατηγορούμενοι αλβανικής εθνικότητας συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, στην πόλη του Ηρακλείου, έπειτα από «μπλόκο» της Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί της οποίας τους είχαν βάλει στο «στόχαστρο» το τελευταίο διάστημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης.

Το πρωί καταδίκη με αναστολή, το βράδυ ξανά... ηρωίνη

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος κατηγορούμενος λίγες ώρες πριν συλληφθεί, την περασμένη Τετάρτη, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών.

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για ποσότητα ηρωίνης περίπου 750 γραμμαρίων, ωστόσο, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε συμβάλει στο να εντοπίσουν οι αστυνομικές Αρχές μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Έτσι, ο 35χρονος ο οποίος ήταν εκτός φυλακής, δικάστηκε προχθές σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ξανά ένοχο με αναστολή.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε, μάλιστα, ενώπιον της Έδρας ότι όσα είχαν συμβεί παλαιότερα, ανήκαν οριστικά στο παρελθόν. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει προχωρήσει στη ζωή του έχοντας κάνει και οικογένεια.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο 35χρονος έπαιζε «θέατρο» μπροστά στους δικαστές, αφού -όπως φάνηκε- δεν είχε ξεμπλέξει από τις παλιές, κακές συνήθειες.

"Μπλόκο" της ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν κρύψει την ηρωίνη στο λεβιέ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν το βράδυ της Τετάρτης εξονυχιστικό έλεγχο στους δύο άνδρες, αλλά και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Τα πολύπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν που είχε «καβατζωθεί» η ηρωίνη: Η ναρκωτική ουσία βρέθηκε μέσα σε δύο νάιλον συσκευασίες στο εσωτερικό του λεβιέ ταχυτήτων και συγκεκριμένα μέσα στη λεγόμενη «φούσκα» του λεβιέ.

Η μια συσκευασία περιείχε σχεδόν 70 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ η δεύτερη περίπου 63 γραμμάρια. Συνολικά εντοπίστηκε -και κατασχέθηκε- ηρωίνη μικτού βάρους 133 γραμμαρίων.

Επισημαίνεται ότι η ηρωίνη ήταν σε μορφή «βράχου». Εξάλλου, η Αστυνομία κατάσχεσε το αυτοκίνητο, αλλά και τρία κινητά τηλέφωνα που βρήκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Βρίσκονταν στο "στόχαστρο" της Δίωξης ναρκωτικών

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Ν.Κ.», η σύλληψη των δύο ανδρών δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία»: Το τελευταίο διάστημα είχαν μπει στο «στόχαστρο» της Δίωξης Ναρκωτικών οι κινήσεις αμφότερων των συλληφθέντων, καθώς φαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι τόσο ο 35χρονος, όσο κι ο 33χρονος προμήθευαν άτομα με ποσότητες ηρωίνης.

Προχθές το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες.

Το όχημα βγήκε στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο. Στις Αρχές σήμανε «συναγερμός», αφού θεωρήθηκε ότι οι δύο άνδρες μετέβαιναν προς Ρέθυμνο, προκειμένου να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Το επίμαχο αυτοκίνητο εντοπίστηκε τρεις ώρες μετά, ξανά επί της Εθνικής Οδού, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο.

Το όχημα τέθηκε εκ νέου υπό διακριτική παρακολούθηση και μόλις εισήλθε εντός του αστικού ιστού του Ηρακλείου, ακινητοποιήθηκε αστραπιαία μετά από «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. που αιφνιδίασε τους δύο άνδρες και οδήγησε στον εντοπισμό της ηρωίνης και τη σύλληψή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News