Γάζι: Εντοπίστηκε περιπλανώμενος γύπας που βρήκε καταφύγιο σε ένα γραφείο

Ηράκλειο
Γάζι: Εντοπίστηκε περιπλανώμενος γύπας που βρήκε καταφύγιο σε ένα γραφείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα εντυπωσιακά του φτερά προσπαθούσε μάταια αρκετές μέρες τώρα να βρει τον προσανατολισμό του μέσα στην ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου. Ο λόγος για τον γύπα που κατάφεραν σήμερα να ακινητοποιήσουν πολίτες στο Γάζι

Αποπροσανατολισμένος γύπας εντοπίστηκε στο Γάζι, ο οποίος περιπλανιόταν για μέρες από ταράτσα σε ταράτσα στο Ηράκλειο. Ωστόσο στάθηκε τυχερός, αφού «έπεσε» σε καλά χέρια το πρωί της Παρασκευής, 3 Δεκεμβρίου την ώρα που βρισκόταν στη μέση του δρόμου στο Γάζι με τα διερχόμενα αυτοκίνητα να απειλούν να τον χτυπήσουν. 

Το πανέμορφο πτηνό για λίγες ώρες φιλοξενήθηκε σε ένα γραφείο, με τους πολίτες που τον βρήκαν να τον φροντίζουν και να τηλεφωνούν σε διάφορους φορείς, προκειμένου να ζητήσουν οδηγίες, για να ακολουθήσουν τα σωστά βήματα σε αυτό το πρωτόγνωρο για αυτούς περιστατικό. 

Τελικά υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας, που εδώ και μέρες επιχειρούσαν να τον εντοπίσουν, κατέφθασαν για να τον παραλάβουν και να τον μεταφέρουν με κλουβί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αφού τον εξετάσουν, πιθανότατα θα τον απελευθερώσουν ξανά στο βουνό, με βάση τη δασική υπηρεσία. 

Διαβάστε επίσης Εκπληκτική διάσωση γύπα στα νότια της Κρήτης

Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια που ο περιπλανώμενος γύπας έχασε τον προσανατολισμό του, πραγματοποιώντας χαμηλές πτήσεις εντός του αστικού ιστού και αναμένουμε τους ειδικούς να δώσουν απαντήσεις. 

Διαβάστε επίσης ⇒ Ηράκλειο: Η συγκινητική ιστορία του γύπα που επέστρεψε στον άνθρωπο που τον έσωσε (βίντεο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News