Άγιος Μηνάς: Σήμερα η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Βαρθολομαίου – Το πρόγραμμα

Κρήτη
Άγιος Μηνάς: Σήμερα η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Βαρθολομαίου – Το πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου για τα 30 χρόνια του Βαρθολομαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου – Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

- Καλωσόρισμα του Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, προέδρου της Συνοδικής Οργανωτικής Επιτροπής.

- Χαιρετισμοί επισήμων, θεσμικών προσώπων και φορέων.

- Κεντρική ομιλία του εντιμολ. κ. Ιωάννου Τσερεβελάκη, Άρχοντος Πρωτονοταρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, με θέμα “Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια ευκλεούς Πατριαρχίας”.

- Ύμνοι από τον Χορό Ψαλτών “Οι Κρήτες Μαΐστορες”, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιότατου Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

«Καλείσθε όπως προσέλθετε να συνεορτάσομε το μεγάλο αυτό γεγονός, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα, σύμφωνα με τα δεδομένα εισόδου σε κλειστούς χώρους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί (ζωντανά) από το κανάλι “Orthodox Crete” της Εκκλησίας Κρήτης στο YouTube μέσω του συνδέσμου: https://youtube.com/user/orthodoxcrete, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως», 99,7 FM. και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Ράδιο Μαρτυρία», 95,5 FM.

Αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 8 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θα τελέσει τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα εκφωνηθεί αφιερωματική ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.

 (φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News