Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αφιέρωμα στον Beethoven με αφορμή τα 250 χρόνια από την γέννηση του

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού» - Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου

Με αφορμή την συμπλήρωση 250 χρόνων από την γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου συνεχίζει το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη με μία συναυλία αποκλειστικά ορχηστρικών έργων του.

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει τρία από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του συνθέτη για ορχηστρικό σύνολο και σολίστ. Στο πιάνο ερμηνεύει ο διάσημος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής που έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη. Ερωτηματικό παραμένει αν το κονσέρτο θα είναι υπό την διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη καθώς ο αρχιμουσικός διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Σε κάθε περίπτωση την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου το πολιτιστικό κέντρο θα πλημυρίσει από τις μελωδίες του Γερμανού συνθέτη με το κοινό του Ηρακλείου ήδη να οδηγεί τα κονσέρτα σε sold out όπως τόνισαν – κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου – τόσο οι μουσικοί όσο και οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού. 

Οι συναυλίες είναι υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου που ωστόσο πρόσφατα διεγνώσθη με κορωνοϊό και τελεί υπό κατ’ οίκον απομόνωση 

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών - Φ.Ο.Α., υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα παρουσιάσει:

• Την Εισαγωγή ‘Έγκμοντ, έργο 84, ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα του Μπετόβεν, που συνέθεσε μεταξύ 1809 και 1810, για το ομώνυμο θεατρικό του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε. Το έργο εξιστορεί την ηρωική αυτοθυσία του Φλαμανδού πολεμιστή Έγκμοντ, διατρανώνοντας το μήνυμα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
• Το Κοντσέρτο για πιάνο, αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37, ένα έργο με ημερομηνία σύνθεσης το 1800, που θα ερμηνεύσει ο διάσημος σολίστ Κυπριανός Κατσαρής, σε μια κορυφαία στιγμή, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη του εμφάνιση στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
• Τη Συμφωνία Αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 σε τέσσερα μέρη, που ολοκληρώθηκε το 1808. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες συμφωνίες του Μπετόβεν και ένα από τα δημοφιλέστερα και συχνότερα ερμηνευόμενα έργα της κλασικής μουσικής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας, καθώς και τα βιογραφικά των συντελεστών, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/3DsEsDz
 
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15 € (γενική είσοδος) και 12 και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3Fx2LkJ
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης
Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.
 
Τονίζεται, τέλος, ότι, εάν για λόγους ανωτέρας βίας δεν καταστεί εφικτό να διευθύνει την Φ.Ο.Α. ο Μύρων Μιχαηλίδης, την μουσική διεύθυνση θα αναλάβει ο Αν. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΣΚΗ, Αρχιμουσικός Ραφαήλ Πυλαρινός.

  • Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
  • Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
  • Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants
  • Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
  • Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ΚΡΗΤΗ tv | 98.4 | ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ | neakriti.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια