Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Λιγότεροι οικίσκοι για τους σεισμόπληκτους κατοίκους - Αγώνας δρόμου για την φιλοξενία τους (βίντεο)

Παρά τα οικονομικά εμπόδια, αρκετοί επαγγελματίες δεν το βάζουν κάτω ενόψει των Χριστουγέννων - Βάζουν το χέρι στην τσέπη για να ζωντανέψουν ξανά την γιορτινή αγορά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα Χριστούγεννα, με τους σεισμόπληκτους να αγωνιούν για την ημερομηνία που θα εγκατασταθούν στους οικίσκους, ενώ εκκρεμεί ακόμη και η διαδικασία της ηλεκτροδότησης. Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, βασιζόμενοι όπως λένε στις δικές τους δυνάμεις καθώς δεν έχουν ακόμα στηριχθεί οικονομικά από την πολιτεία.

Παρά τα οικονομικά εμπόδια, αρκετοί επαγγελματίες δεν το βάζουν κάτω ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς προσπαθούν είτε να ξαναστήσουν τα μαγαζιά τους σε άλλους δρόμους είτε προχωρούν στην αποκατάσταση των ζημιών μικρής έκτασης.

Και όλα αυτά στη προσπάθεια τους να… ζωντανέψει η νεκρή αγορά στο Αρκαλοχώρι!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μανώλη Σμυρνάκη, 250 περίπου σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται μέχρι στιγμής σε οικίσκους, ενώ σε ότι αφορά τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, αυτές αγγίζουν τις 320.

Όπως επιβεβαίωσε, θα λάβουν 25 οικίσκους λιγότερους από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται τουλάχιστον 100 οικίσκοι για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Την ίδια ώρα, μόλις 70 οικογένειες διαμένουν συνολικά σε οικίσκους σε Αρκαλοχώρι και Βόννη (58 στους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι και 12 στη Βόννη) ενώ δεκάδες άλλες, εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία για το πότε τελικά θα φιλοξενηθούν σε οικίσκους, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ενόψει των γιορτών.

Συνολικά, 26 οικίσκοι έχουν στηθεί σε Αρχοντικό, Χουμέρι, Σαμπά και Ίνι, όπου σεισμόπληκτοι αναμένουν την ηλεκτροδότηση των οικίσκων, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV. 

Παράλληλα την απλοποίηση των διαδικασιών στα κτίρια που έχουν υποστεί ελαφρές βλάβες ώστε να μην απαιτείται η υποβολή φακέλου, διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα, διεκδικεί ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων του Δήμου «Η Ελπίδα», ο οποίος κάνει λόγο για υποσχέσεις που αθετούνται στα μάτια των σεισμόπληκτων, καυτηριάζοντας και το γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο στέλνει 25 οικίσκους λιγότερους από τις αρχικές δεσμεύσεις.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια