Μειωμένο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της γρίπης - Έλλειψη φαρμάκων ξανά στα φαρμακεία της Κρήτης

Κρήτη
Μειωμένο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της γρίπης - Έλλειψη φαρμάκων ξανά στα φαρμακεία της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν δώσει προτεραιότητα στο εμβόλιο κατά του covid19 ενώ την ίδια στιγμή, το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων στα ράφια των φαρμακοποιών έρχεται ξανά στο προσκήνιο καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που βαριά νοσούντες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αερά

Σημαντική μείωση της τάξεως του 30% καταγράφεται στη κινητικότητα όσων σπεύδουν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης  φέτος, συγκριτικά με πέρυσι.

Αν και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν συνταγογραφήσει το εμβόλιο δεν το έχουν πραγματοποιήσει μιας και όπως όλα δείχνουν έχουν δώσει προτεραιότητα σε αυτό κατά του covid19.

Μεγάλη είναι η χρονοκαθυστέρηση που υπάρχει απ όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως άνω των 60 ετών.. ενώ όπως οι ειδικοί  αποφαίνονται μπορεί τα δύο εμβόλια να γίνουν μαζί είτε με απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.

Την ίδια ώρα, το πάγιο και μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων στις αποθήκες φαρμάκων προτάσσουν οι φαρμακοποιοί κάνοντας λόγο για τραγικά κενά με τους ασθενείς, ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά χρόνια νοσήματα, να βρίσκονται πολλές φορές επι ξύλου κρεμάμενοι.

Η απάντηση από πλευράς πολιτείας, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική θεωρείται,  με τα δίκτυα των Φαρμακευτικών συλλόγων να θέτουν  ξανα  το κομβικό αυτό ζήτημα επι τάπητος .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News