Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid - Αυξάνονται οι νοσηλείες

Γέμισε η πρώτη κλινική Covid στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ανοίγει δεύτερη κλινική - Σε εγρήγορση το προσωπικό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid στο τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν πολλές εισαγωγές, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες γέμισε η πρώτη κλινική Covid, καθώς καλύφτηκαν όλα τα κρεβάτια της κλινικής και ανοίγει και δεύτερη. Το πρόβλημα, ωστόσο δεν είναι μόνο η αύξηση των νοσηλειών, αλλά και η έλλειψη προσωπικού, καθώς σε αναστολή έχουν μπει 130 εργαζόμενοι, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί και άλλοι 60 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα με το ήδη υπάρχον προσωπικό να μην καλύπτονται οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Βρύσαλη αναφορικά με το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής «αυτό γίνεται με μετακίνηση προσωπικού κλινικών, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τις άλλες κλινικές χωρίς το αναγκαίο προσωπικό», όπως δήλωσε στο neakriti.gr.

«Αυτό που απαιτείται είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Βρύσαλης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως «παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με περισσότερες από 600 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, στις οποίες προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας 130 περίπου εργαζομένων, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να «στοχοποιεί» για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας. Με απόλυση κινδυνεύουν 160 εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου και δεκάδες άλλοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να τους μονιμοποιήσει, αν και καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας», τονίζει.

Παράλληλα αναφέρει πως οι «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, είναι μεγάλες πάνω από 350 είναι οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα αναγκάζονται να εργάζονται αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) και συχνά δύο νοσηλευτές ανά βάρδια  έχουν την ευθύνη για περισσότερους από τριάντα ασθενείς ενώ τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας μεταφορέας καλύπτει κάθε κτίριο του νοσοκομείου. Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών και βοηθών θαλάμου για να καλύπτονται πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κρήτη είναι 286, από τα 6.196 που εντοπίζονται σε παναλλεδικό επίπεδο. 

Πιο αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίζονται 145 νέες μολύνσεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 20, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 53 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 68 νέα κρούσματα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια