Ηράκλειο: Στο έλεος της αδιαφορίας των αρμοδίων το πάρκο σκύλων στον Καράβολα

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο έλεος της αδιαφορίας των αρμοδίων το πάρκο σκύλων στον Καράβολα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις πιέσεις φιλοζωικών σωματείων προς την δημοτική Αρχή Ηρακλείου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις

  • Δυσαρέσκεια φιλόζωων για το ασυντήρητο πάρκο σκύλων
  • Σκουριασμένη περίφραξη και χαλίκι ούτε για δείγμα
  • Δημιουργήθηκε με αγάπη, αλλά εγκαταλείφθηκε από την δημοτική Αρχή

Στο έλεος της αδιαφορίας των αρμοδίων έχει αφεθεί το πάρκο σκύλων  στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, με τους φιλόζωους να κάνουν λόγο για απαράδεκτες εικόνες.

Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο πάρκο σκύλων που εγκαινιάστηκε στον Δήμο του Ηρακλείου πριν από 3,5 χρόνια, το οποίο όμως δεν συντηρείται, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται ανάγκες για την δημιουργία αντίστοιχων πάρκων και σε άλλες γειτονιές του Ηρακλείου.

Το Dog Park δημιουργήθηκε με αγάπη, όμως στην πορεία αφέθηκε στη φθορά του χρόνου.

Την ίδια ώρα, κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι και χορηγοί έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, με τον δήμο Ηρακλείου να υλοποιεί ένα αίτημα δεκαετιών των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται τον Απρίλιο του 2018. Τότε φιλόζωοι μιλούσαν με θερμά λόγια και με τα κατοικίδια να παίζουν ελεύθερα σε έναν χώρο 700 τετραγωνικών μέτρων.  

Μάλιστα, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνιζε την αναγκαιότητα να αγαπήσουν τον καινούργιο χώρο οι δημότες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου, και θα φροντίζουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να παραμείνει καθαρό».  

Όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα χαμόγελα φιλόζωων… πάγωσαν, με φόντο αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης του χώρου από τους αρμόδιους. Το χαλίκι… εξαφανίστηκε, όπως και το δάπεδο, ενώ η σκουριασμένη, ανοικτή πόρτα καθώς και η περίφραξη, μαρτυρούν τα σημάδια της εγκατάλειψης!

Όσο για τις ταΐστρες, ποτίστρες αλλά και τα σακουλάκια για την περισυλλογή των απορριμμάτων, τα οποία υπάρχουν σε πάρκα σκύλων άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων, αυτά αποτελούν όπως φαίνεται… πολυτέλεια για το Dog Park της πόλης του Ηρακλείου.

Παρά τις πιέσεις φιλοζωικών σωματείων προς την δημοτική Αρχή Ηρακλείου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις!

Η αγάπη προς τα ζώα χρειάζεται… όχι λόγια αλλά… πράξεις από τους αρμόδιους, όπως σχολίασαν φιλόζωοι, οι οποίοι θα αναζητήσουν άλλους ελεύθερους χώρους, ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες, καθώς το παιγνίδι των τετράποδων είναι απαγορευτικό… ανάμεσα στις λάσπες!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News