Ηράκλειο: Εκδήλωση για το μυθιστόρημα «Η συμφιλίωση» του Δ. Χατζηκωνσταντίνου

Κρήτη
Ηράκλειο: Εκδήλωση για το μυθιστόρημα «Η συμφιλίωση» του Δ. Χατζηκωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την αιγίδα της Π.Ε. Ηρακλείου η εκδήλωση παρουσίασης του νέου μυθιστορήματος του Δ. Χατζηκωνσταντίνου με τίτλο «Η Συμφιλίωση»

Με την αιγίδα της Π.Ε Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου με τίτλο «Η συμφιλίωση» εκδόσεις Μεταίχμιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στο καφέ «Μαρίνα» στο λιμάνι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Δημήτρης Περοδασκαλάκης και ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Κώστας Σχιζάκης. Τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιάγκος Χαιρέτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές για τον covid-19.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης ο γιατρός Ορέστης Ιωάννου από την Αθήνα αναζητεί δουλειά σε Νοσοκομείο του Μονάχου. Η παρουσία του εκεί θα γίνει η αφορμή να «συναντήσει» την ιστορία του παππού του, φοιτητή της Ιατρικής, στην ίδια πόλη, στα χρόνια της Ναζιστικής παντοδυναμίας (1936-1942), καθώς και τη φιλία του με Γερμανό συμφοιτητή του η οποία παρέμενε στην αφάνεια για εβδομήντα περίπου χρόνια. Η αποκάλυψή της φέρνει στο φως συνταρακτικά νέα ανατρέποντας πολλές από τις βεβαιότητες των απογόνων τους. Στο Μόναχο θα γνωρίσει τον δικηγόρο, Γιάννη Παπαδάκη, μετανάστη δεύτερης γενιάς, από την Κρήτη ο οποίος θα του εκμυστηρευθεί τη συγκλονιστική ιστορία του πατέρα του με τον Γερμανό φίλο του. Οι δυο ιστορίες τέμνονται με τη συμφιλίωση να αναδεικνύεται κυρίαρχο στοιχείο στις σχέσεις των ανθρώπων. Οι ήρωες το βιβλίου, θύτες και θύματα, παλεύουν με τους εφιάλτες τους μέχρι να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους, επειδή πρώτα απ’ όλα επιθυμούν μια βαθιά μεταμόρφωση της ζωής τους. Η συμφιλίωση με τον «άλλο», ιδίως μετά από ένα τραυματικό γεγονός, είναι μια προσωπική και πολλές φορές επώδυνη διαδικασία στην οποία ενυπάρχει η πρόθεση να βγει το άτομο από τον κύκλο της μνησικακίας, χωρίς όμως να προϋποθέτει τη συγχώρηση ούτε τη λήθη όσων συνέβησαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News