Ηράκλειο

Εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία ελευθερίας

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου στην πλατεία ελευθερίας και ώρες 17:0 - 20:30

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου στην πλατεία ελευθερίας και ώρες 17:0 - 20:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ. 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  Οι άνδρες μπορούν να αιμοδοτούν κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4 μήνες.

Αίμα Δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην αιμοδοσία άτομα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατη επαφή με υποπτευόμενο ή βεβαίο περιστατικό COVID-19.

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.

Παράλληλα θα γίνονται εγγραφές για δωρητές μυελού των οστών, παραδόσεις ασκών σε εγκύους για δωρεά ομφάλιου αίματος και εγγραφές δωρητών οργάνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια