Ηράκλειο: Προβληματισμός για την κακόγουστη φάρσα σε γυμνάσιο - Εξιτήριο για τους μαθητές που ήπιαν νερό με αντισηπτικό

Κρήτη
Ηράκλειο: Προβληματισμός για την κακόγουστη φάρσα σε γυμνάσιο - Εξιτήριο για τους μαθητές που ήπιαν νερό με αντισηπτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για τους μαθητές που έριξαν αντισηπτικό στο νερό συμμαθητών τους στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να λάβουν χώρα παιδαγωγικές παρεμβάσεις στους μαθητές γυμνασίου που φέρονται να ενεπλάκησαν στην κακόγουστη φάρσα με το... αντισηπτικό μέσα σε μπουκαλάκια νερού, που είχε ως αποτέλεσμα δύο συμμαθητές τους να μεταφερθούν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, τα παιδιά πήγαν κανονικά χθες στο σχολείο τους, ενώ, αναφορικά με «τα υπόλοιπα θέματα και τις παιδαγωγικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από το σχολείο, θα λάβουν χώρα σε συνεργασία της Διευθύνσεως του σχολείου (...) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας».

Πάντως, το ότι το επίμαχο περιστατικό δεν είχε ολέθριες επιπτώσεις για κάποιον μαθητή δεν αναιρεί τη σοβαρότητά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη διοίκηση του σχολείου, αμέσως μετά το συμβάν ενημερώθηκε σχετικά και η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά που φέρονται να συμμετείχαν στην κακόγουστη «πλάκα», έχουν ήδη ενημερωθεί ότι επρόκειτο για μια πράξη η οποία έθεσε σε κίνδυνο συμμαθητές τους και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, «το σχολείο έκανε σαφές στους μαθητές που θεωρούνται ότι είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο περιστατικό, εξηγώντας τους ότι ήταν μια κακόγουστη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση, η οποία προφανώς δεν μπορεί να ξανασυμβεί».

Διαβάστε επίσης

⇒  Δηλητηρίασαν μαθητές σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου- Απίστευτο περιστατικό

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, η ψυχολόγος-κοινωνιολόγος κ. Μαρία Παναγιωτάκη ανέφερε ότι το όριο ανάμεσα στο πείραγμα και το παιχνίδι και σοβαρά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανηλίκων πρέπει να είναι ξεκάθαρο ακόμα και στους εφήβους, οι οποίοι συχνά μπορεί να λειτουργούν απερίσκεπτα.

«Αν μιλήσετε με κάποιον έφηβο, θα σας πει ότι «για πλάκα το κάναμε». Αυτή είναι η συνήθης απάντηση των παιδιών: «Για πλάκα». Ποιος γέλασε όμως και γιατί γέλασε, είναι το θέμα», ανέφερε αρχικά η κ. Παναγιωτάκη, η οποία τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δε συνιστά αστείο να «κινδυνεύσει ένας μαθητής, ένας άνθρωπος».

Σύμφωνα με την κ. Παναγιωτάκη, για τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζεται «δουλειά» και από τους γονείς. «Χρειάζεται... δουλίτσα. Πιστεύω ότι και με τη συνεργασία των γονέων αυτό μπορεί να επιτευχθεί».

Εξάλλου, όπως εξήγησε η ψυχολόγος-κοινωνιολόγος, τα παιδιά που φέρονται να ενεπλάκησαν στο επίμαχο περιστατικό προφανώς θορυβήθηκαν από το τι ακολούθησε της πράξης τους, γεγονός το οποίο συνιστά «καλό μάθημα».

«Χωρίς να γνωρίζω ούτε τα παιδιά, ούτε το συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρώ ότι οι μαθητές αυτοί θορυβήθηκαν βλέποντας ότι μια τέτοια αυθόρμητη και μη ελεγχόμενη πράξη έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των συμμαθητών τους. Είναι ένα καλό μάθημα αυτό για τα παιδιά, όμως χρειάζεται κι εμείς οι ενήλικες να έχουμε ανοικτά τα αφτιά μας και πολύ εστιασμένη την προσοχή μας», δήλωσε με νόημα η κ. Παναγιωτάκη.

Το χρονικό

«Για να σπάσουν πλάκα»

Το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου, την ώρα του μαθήματος της Γυμναστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του εν λόγω γυμνασίου θέλησαν να... σπάσουν πλάκα χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, το οποίο έριξαν μέσα σε μπουκαλάκια νερού.

Λίγο αργότερα δύο ανήλικοι, μαθητές του γυμνασίου, έπιασαν τα μπουκαλάκια για να πιούν νερό. Ο ένας από τους μαθητές μύρισε το οινόπνευμα σχεδόν αμέσως αφότου πλησίασε το μπουκάλι στα χείλη του. Έτσι το συγκεκριμένο παιδί δεν πρόλαβε να πιει παρά ελάχιστη ποσότητα αντισηπτικού υγρού. Αντίθετα, ο έτερος μαθητής φέρεται να κατανάλωσε περισσότερη ποσότητα του αντισηπτικού. Αμφότεροι οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, χωρίς, ωστόσο, κάποιος από τους δύο να διατρέξει κίνδυνο για τη ζωή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News