Ηράκλειο

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην προχωρήσει το υπουργείο στην απόφαση μείωσης των οικίσκων

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης καταθέτουν το αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Στη Βουλή φέρνουν με αναφορά την απόφαση για μείωση του αριθμού των οικίσκων στους σεισμόπληκτους οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα καταθέτουν το σημερινό επείγον αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος προς τον Υπουργό Υποδομών σύμφωνα με το οποίο η Γεν. Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών αποφάσισε με έγγραφο της ότι «ο αριθμός των οικίσκων που πρόκειται τελικά να παραχωρηθούν στο Δήμο θα είναι μειωμένος κατά 25 οικίσκους», και επισημαίνεται ο σοβαρός κίνδυνος που δημιουργείται «ένας σημαντικός αριθμός αστέγων σεισμόπληκτων συμπολιτών μας – περί τα 90 έως 100 άτομα – να μην μπορέσει να φιλοξενηθεί στους προκάτ οικίσκους παρά τη διαπιστωμένη αναγκαιότητα φιλοξενίας τους».

Οι βουλευτές ζητούν απάντηση και τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού Υποδομών τόσο για να μην υπάρξει μείωση του αριθμού των οικίσκων, όσο και για την άμεση αποκατάσταση  των σεισμόπληκτων πολιτών.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια