Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι σε τουρισμό - επισιτισμό

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι σε τουρισμό - επισιτισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση συνειδητά αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό -τουρισμό» αναφέρει ο κ. Βαρδάκης

Απορρίφτηκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων ώστε 200.000 εργαζόμενοι να ενισχυθούν από τον ΟΑΕΔ, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους. Δυσκολότερη όπως φαίνεται, είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό.

Για «θέατρο του παραλόγου», κάνει λόγο ο βουλευτής του Σύριζα, Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη και για «κυνισμό» ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κι αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας επισιτισμού, Νίκος Κοκολάκης. 

«Δεν είμαστε ζητιάνοι, ζητάμε τα ελάχιστα για τις οικογένειές μας», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκολάκης.

«Η κυβέρνηση συνειδητά αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό -τουρισμό» προσθέτει ο κ. Βαρδάκης, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του Υπουργού Εργασίας. 

«Χωρίς καμία αιτιολόγηση αφήνουν στο έλεος περισσότερους από 200 χιλιάδες εργαζόμενους που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έβαλαν γι’ ακόμη μια φορά πλάτη για την στήριξη του τουρισμού και της ελληνικής φιλοξενίας» σχολίασαν τις προηγούμενες ημέρες τέσσερεις Βουλευτές του κόμματος.  

«Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και εν τέλει εγκληματικής αδιαφορίας είναι όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων να μην προλάβουν να τα πάρουν άμεσα και να κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα!  Επιπλέον, οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση, αλλά και όσοι θα έβγαιναν πρώτη φορά φέτος στο ταμείο ανεργίας δεν θα λάβουν οικονομική στήριξη, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων στα 50, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλε το Lockdown. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτή τη συνειδητή της επιλογή, αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας» . 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News