Ηράκλειο: Η δεύτερη Κυριακή θα κρίνει το αποτέλεσμα για τον Δικηγορικό Σύλλογο - Ποιοι περνούν στον δεύτερο γύρο

Κρήτη
Ηράκλειο: Η δεύτερη Κυριακή θα κρίνει το αποτέλεσμα για τον Δικηγορικό Σύλλογο - Ποιοι περνούν στον δεύτερο γύρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερο γύρο έδειξαν οι κάλπες, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας στο Ηράκλειο. Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του ΔΣΗ

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί το μέλλον της Προεδρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την Κατερίνα Κοσμαδάκη και τον Νίκο Λογοθέτη να διεκδικούν το χρίσμα. Η σημερινή ψηφοφορία δεν κατάφερε να δώσει σε κάποιον εκ των υποψηφίων το απαιτούμενο 50% των ψήφων, δίνοντας παράταση στο αποτέλεσμα, που αναμένεται να κριθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α’ εκλογικού γύρου:

Νίκος Λογοθέτης: 273 ψήφους

Κατερίνα Κοσμαδάκη: 189 ψήφους

Μιχάλης Σφακιανάκης: 181 ψήφους

Σε σύνολο 660 ψήφων κατεγράφησαν:

Λευκά: 10 ψηφοδέλτια

Άκυρα: 7 ψηφοδέλτια

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.  Οι κάλπες έκλεισαν και οδεύουμε πλέον προς την διαδικασία της καταμέτρησης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Δ.Σ. του ΔΣΗ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, 660 μέλη του Συλλόγου ψήφισαν για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ για το ΛΕΑΔΗ ψήφισαν 540 δικηγόροι. Το σύνολο των ενεργών μελών του ΔΣΗ είναι 802, οπότε εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η συμμετοχή στις φετινές εκλογές ήταν αρκετά υψηλή.

Κατερίνα Κοσμαδάκη: Ευελπιστώ την επόμενη Κυριακή, να με τιμήσουν όλοι οι συνάδελφοί μου με την ψήφο τους

«Ήδη έχω περάσει στον δεύτερο γύρο εκλογών ανάδειξης προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ευελπιστώ ότι την άλλη Κυριακή, θα με τιμήσουν όλοι οι συνάδελφοί μου με την ψήφο τους», ανέφερε σε δηλώσεις της στο neakriti.gr η κ. Κατερίνα Κοσμαδάκη, λίγο μετά τις 11 το βράδυ. «Η εκλογική διαδικασία, σήμερα, πήγε πάρα πολύ καλά. Η προσέλευση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Ήρθε μεγάλος αριθμός, συναδέλφων που ψήφισε. Τώρα συνεχίζεται η διαλογή των ψήφων των υποψηφίων συμβούλων για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι εκλέγονται. Κάποιοι υπερτερούν σε ψήφους σε σχέση με κάποιους άλλους, όμως, αν δεν τελειώσει η καταμέτρηση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα».   

Λογοθέτης: Πάμε για την απόλυτη πλειοψηφία

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά, με μεγάλη προσέλευση συναδέλφων», ανέφερε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο κ. Νίκος Λογοθέτης, και συμπλήρωσε «Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους. Έχουμε στην πρώτη Κυριακή, την σχετική πλειοψηφία και πάμε για την δεύτερη Κυριακή για την απόλυτη. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση και την επόμενη Κυριακή, ωστόσο δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι θα είναι τόσο μεγάλη η προσέλευση όσο και της πρώτης Κυριακής, όπου έχουμε και τους υποψήφιους συμβούλους. Νομίζω όμως ότι  όπως και να έχουν τα πράγματα, θα γίνει μία εξίσου καλή διαδικασία και θα έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το Νοέμβριο του 2017, είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι.

Αναλυτικότερα, από νωρίς το πρωί, σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου, άνοιξαν οι κάλπες στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, προκειμένου να γίνει η ανάδειξη των νέων προέδρων και νέων μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

Διαβάστε επίσης Ηράκλειο: Έκλεισαν οι κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο - Εν αναμονή αποτελεσμάτων (βίντεο)

Σημειώνεται ότι οι εκλογές στους μεγάλους αριθμητικά Δικηγορικούς Συλλόγους θα συνεχιστούν και αύριο. Ενώ οι κάλπες για σήμερα έκλεισαν στις 7 μ.μ.

Η ψηφοφορία στο Ηράκλειο, έλαβε χώρα στο ακροατήριο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν εν συνόλω 802 δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που κάποιος εκ των υποψηφίων δεν ξεπεράσει το ποσοστό του 50%, οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 5 Δεκεμβρίου, Ημέρα Κυριακή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Άρης Ροζάκης, το απόγευμα της Κυριακής και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες δήλωσε:  

«Το συναίσθημα είναι ανάμεικτο, από την μια υπάρχει μία συγκίνηση γιατί ουσιαστικά έχω μία δράση 22 ετών, που τυπικά τελειώνει τέλος του έτους, ουσιαστικά σήμερα. Από την άλλη έχω και μία  ανακούφιση, διότι ένα πολύ μεγάλο βάρος, μία πολύ μεγάλη ευθύνη, που είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, μιλάμε για 800 άτομα, "φεύγει" πλέον από τις πλάτες μου και απομένει στον διάδοχο να αναλάβει. Είναι μία γιορτινή μέρα για το Σώμα, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους υποψήφιους, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί και εύχομαι να τα πάει καλύτερα από εμένα». Με τον ίδιο να συμπληρώνει:  

«Οι εκτιμήσεις μου είναι ότι θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο ωστόσο» ανέφερε ο κ. Ροζάκης, μετά την ερώτηση της δημοσιογράφου Αλίκης Καλομοίρη αναφορικά με τις σκέψεις του τελευταίου σχετικά με τα επερχόμενα αποτέλεσμα.   

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΔΣΗ είναι τρεις: η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Λογοθέτης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης.

Οι 37 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 14 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι:

Αμοναχάκης Γιώργος, Ανδρουλιδάκης Γιώργος, Αποστολάκης Μίνωας, Γερωνυμάκης Γιώργος, Γολοβάνης Ιωάννης, Δαφνομήλης Νίκος, Δουλγεράκη Κατερίνα, Θέμελης Ιωάννης, Καλογεράκης Μιχάλης, Καλομοίρης Οδυσσέας, Καραγιάννης Νίκος, Καρατσαλίδου Ελένη, Καρουζάκη Ευαγγελία (Εβίτα), Κουβίδης Νίκος, Κουτάντου Χρυσάνθη, Κουτρουμπής Κωνσταντίνος, Κουτσούκος Παναγιώτης, Λαγουδάκης-Χρονάκης Χαρίλαος, Λιανάκης Νίκος, Μαλλιαράκη Ευτέρπη (Έφη), Μουντράκης Ταξιάρχης, Μουστάκας Δημήτρης, Μπαφάκης Γιώργος, Πλαγιωτάκη Μαρία, Σαρχιανάκης Μιχάλης, Σπετσωτάκη Ειρήνη, Σταματάκης Κωνσταντίνος, Σωμαρά Ευθυμία (Έφη), Τζωρτζάκης Κυριάκος, Τσουρουνάκη Ευλαμπία (Εύα), Φιλιππάκη Μαρία, Φλαμουράκης Νίκος, Φορτσάκη Ολυμπία (Όλια), Φουκαράκης Αλέξανδρος, Φωτοπούλου-Κακουλάκη Αγγελική, Χαφνάβη Ελένη και Χριστοφακάκης Μανόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News