Εκδήλωση προς τιμήν της Ρίκας Διαλυνά

Κρήτη
Εκδήλωση προς τιμήν της Ρίκας Διαλυνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αφιέρωμα και η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ

Την Ηρακλειώτισσα ηθοποιό Ρίκα Διαλυνά θα τιμήσει το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο αφιερώματος στους Ηρακλειώτες ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Το αφιέρωμα και η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, παρουσία της τιμώμενης ηθοποιού.

Η Ρίκα Διαλυνά, που έχει επιστρέψει και ζει πλέον μόνιμα στη γενέτειρά της, είναι μια γυναίκα με εκρηκτική ομορφιά, πολυσχιδές ταλέντο, πνευματικές αναζητήσεις και ξεχωριστό ήθος, διαπρέποντας στη χώρα αλλά και διεθνώς.

Μεγάλωσε με το όνειρο να φτάσει στην Αμερική, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, διακρίθηκε για την ομορφιά της [Σταρ Ελλάς (1954) και πέμπτη στην κατάταξη της Μις Υφήλιος (1954)], κατέκτησε το Χόλιγουντ, την Cinecittà και τον “καλό ελληνικό κινηματογράφο”, και έγραψε τέσσερα μυθιστορήματα, κατά το πλείστον αυτοβιογραφικά: “Η ζωή είναι παράξενη, φίλε” (2000), “Ίσως ήταν μόνο όνειρο” (2002), “Μια βαλίτσα μοναξιά” (2003) και “Η ζωή μάς κάνει πλάκα” (2016). Είναι εκείνη που είχε δηλώσει ότι «από προσωπικότητες θα μπορούσα να ερωτευτώ τον Κομφούκιο για τη σοφία του, τον Απόλλωνα για την ομορφιά του και τον Ωνάση για τα... γυαλιά του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News