Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Κρήτη
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΔΣΗ είναι τρεις δικηγόροι: η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Λογοθέτης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης

Έφτασε η ώρα της κάλπης για τους δικηγόρους όλης της χώρας, οι οποίοι καλούνται αύριο Κυριακή να ψηφίσουν για τους προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο ακροατήριο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 802 δικηγόροι έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες του ΔΣΗ. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι εάν αύριο δε συγκεντρώσει κανείς υποψήφιος πρόεδρος το 50% συν μία ψήφο, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα εκλεγούν από την αυριανή ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΔΣΗ είναι τρεις δικηγόροι: η Κατερίνα Κοσμαδάκη, ο Νίκος Λογοθέτης και ο Μιχάλης Σφακιανάκης.

Οι 37 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 14 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι Αμοναχάκης Γιώργος, Ανδρουλιδάκης Γιώργος, Αποστολάκης Μίνωας, Γερωνυμάκης Γιώργος, Γολοβάνης Ιωάννης, Δαφνομήλης Νίκος, Δουλγεράκη Κατερίνα, Θέμελης Ιωάννης, Καλογεράκης Μιχάλης, Καλομοίρης Οδυσσέας, Καραγιάννης Νίκος, Καρατσαλίδου Ελένη, Καρουζάκη Ευαγγελία (Εβίτα), Κουβίδης Νίκος, Κουτάντου Χρυσάνθη, Κουτρουμπής Κωνσταντίνος, Κουτσούκος Παναγιώτης, Λαγουδάκης-Χρονάκης Χαρίλαος, Λιανάκης Νίκος, Μαλλιαράκη Ευτέρπη (Έφη), Μουντράκης Ταξιάρχης, Μουστάκας Δημήτρης, Μπαφάκης Γιώργος, Πλαγιωτάκη Μαρία, Σαρχιανάκης Μιχάλης, Σπετσωτάκη Ειρήνη, Σταματάκης Κωνσταντίνος, Σωμαρά Ευθυμία (Έφη), Τζωρτζάκης Κυριάκος, Τσουρουνάκη Ευλαμπία (Εύα), Φιλιππάκη Μαρία, Φλαμουράκης Νίκος, Φορτσάκη Ολυμπία (Όλια), Φουκαράκης Αλέξανδρος, Φωτοπούλου-Κακουλάκη Αγγελική, Χαφνάβη Ελένη και Χριστοφακάκης Μανόλης.

Στο μεταξύ, την ψήφο των συναδέλφων τους θα διεκδικήσουν και οι δικηγόροι που κατέρχονται υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΛΕΑΔΗ (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Ηρακλείου).

Υποψήφιοι για μέλη του Δ.Σ. κατέρχονται οι: Επιτροπάκη Γεωργία, Λασηθιωτάκης Μιχάλης, Ξενάκης Μανούσος, Ξυριτάκης Απόστολος, Σαπουντζάκης Θωμάς, Τιτομιχελάκη Καλλιόπη, Φανταουτσάκης Νίκος και Χρυσός Νεκτάριος.

Εξάλλου, υποψήφια μέλη για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΛΕΑΔΗ κατέρχονται οι Καστελλάκης Γιώργος, Στεφανάκης Αδαμάντιος και Στρατάκης Γιώργος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εφορευτική Επιτροπή αναφέρεται ότι «στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου θα διενεργείται έλεγχος από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο ασφαλείας, ο οποίος θα ελέγχει την τήρηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου εισόδου, όπως αυτό ισχύει δυνάμει της με αριθ. Δ1α/Γ. Π. οικ. /72486/20.11.2021 (ΦΕΚ 5401, Τεύχος Β’). Προς διευκόλυνσή σας, η εν λόγω ΚΥΑ αφορά την είσοδο των εισερχομένων υπό τις γνωστές προϋποθέσεις που ισχύουν για την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο μέχρι σήμερα (πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, rapid 48 ωρών ή PCR-μοριακό τεστ 72 ωρών - στοιχεία ταυτοπροσωπίας).

Σε περίπτωση ψηφοφόρων που για οποιονδήποτε λόγο αδυνατούν για πραγματικούς λόγους να εισέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο, η Εφορευτική Επιτροπή θα λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο προκειμένου να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, παρακαλούνται οι συνάδελφοι να μην παραμένουν επί μακρόν εντός του Δικαστικού Μεγάρου και να αποχωρούν από αυτό το συντομότερο δυνατό. Τόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας όσο και κατά τη διάρκεια της διαλογής των ψήφων, αναφορικά με την παρουσία ατόμων εντός της αίθουσας ψηφοφορίας θα εφαρμοστούν αυστηρά οι διατάξεις του άρθρου 114 παρ. 1 του Κώδικα περί Δικηγόρων».

Οι εκλογές του 2017

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017 είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι. Ο Άρης Ροζάκης είχε συγκεντρώσει 334 ψήφους (57%), ενώ ο Μιχάλης Σφακιανάκης 217 ψήφους (37%). Τριάντα ένας δικηγόροι ψήφισαν «λευκό» και 4 έριξαν «άκυρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News