Στο λιμάνι του Ηρακλείου το μεταγωγικό του αμερικανικού ναυτικού (βίντεο)

Ηράκλειο
Στο λιμάνι του Ηρακλείου το μεταγωγικό του αμερικανικού ναυτικού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου και η ιστορία του εμβληματικού ερευνητή Ρόμπερτ Πέραυ

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες του στρατιωτικού πλοίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο βρίσκεται από χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα.

Δημότες φωτογραφίζουν το αμερικάνικο μεταγωγικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει βοηθητικό ρόλο στο πολεμικό ναυτικό της Αμερικής, καθώς η χρήση του είναι αμιγώς μεταφορική.

Πρόκειται για το USNS Robert E. Peary, το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου την ερχόμενη Τρίτη, ενώ το πλήρωμα του, σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τα 110 άτομα.

Ειδικότερα, το USNS Robert E. Peary έχει εκτόπισμα 40.298 τόνων, μήκος 210 μέτρα και φτάνει την ταχύτητα των 37 χλμ/ώρα. Έχει την δυνατότητα μεταφοράς δύο ελικοπτέρων τύπου MH-60s Knighthawk ενώ μπορεί να φέρει έως 6 πολυβόλα.

Το αμερικάνικο στρατιωτικό πλοίο χρωστάει το όνομα του, στον εμβληματικό αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού και εξερευνητή Ρόμπερτ Πέαρυ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τις επιχειρήσεις που συμμετείχε στον Αρκτικό, κατά τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα. Θεωρείται μάλιστα πως η αποστολή που ηγήθηκε ο Πέαρυ, το 1909, ήταν η πρώτη ιστορικά που έφτασε γεωγραφικά στον Βόρειο Πόλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News