Κτηματολόγιο - Ηράκλειο: Στο δήμο Φαιστού οι περισσότερες «άγνωστες» ιδιοκτησίες

Κρήτη
Κτηματολόγιο - Ηράκλειο: Στο δήμο Φαιστού οι περισσότερες «άγνωστες» ιδιοκτησίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αγνώστου ταυτότητας τεμάχια ιδιοκτησιών φέρεται να αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα αγνώστου ταυτότητας τεμάχια ιδιοκτησιών φέρεται να αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού καθώς μετά την προανάρτιση των δικαιωμάτων, το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα 40.000 ιδιοκτήτες να υποβάλλουν δηλώσεις.

Συνολικά τα αγνώστου ταυτότητας τεμάχια ιδιοκτησιών είναι 150.000 στους Δήμους Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, όπως δείχνουν τα στοιχεία κτηματογράφησης και 650.000 τα γνωστής ταυτότητας επιβεβαιώνει ο Υπεύθυνος Μηχανικός της εταιρείας ΤΟΜΗ Α.Ε που ανέλαβε το έργο της κτηματογράφησης στους 5 δήμους του νότου του Ηρακλείου, Γιώργος Ντάλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο Υπεύθυνος Μηχανικός που ανέλαβε το έργο της κτηματογράφησης ανέφερε ότι: «Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάρτησης από τον Ιούνιο και είμαστε στην επεξεργασία των στοιχείων, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Κανονικά σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, θα ξεκινούσε η ανάρτηση χαρτών όμως πήρε παράταση λόγω σεισμών και έτσι οριστική ανάρτηση αναμένεται τον Μάρτιο του 2022».

Η οριστική ανάρτηση περιλαμβάνει ως διαδικασία

«Η ανάρτηση περιλαμβάνει όλες τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, όλα τα στοιχεία προς επεξεργασία από την προανάκριση, έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθώσεις, οπότε γύρω στο Μάρτιο του 2022 θα ξεκινήσει ανάρτηση, όπου και πάλι θα σταλούν ενημερωτικά σημειώματα έτσι ώστε να δει ο πολίτης μέσω από την πλατφόρμα κτηματολόγιο τον πίνακα με το απόσπασμα του χάρτη, έτσι ώστε να μπορεί να προβεί και πάλι σε αιτήσεις διόρθωσης σε περίπτωση κάποιου προβλήματος», εξηγεί ο κ. Ντάλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News