Το Ηράκλειο βάζει τα καλά του ενόψει των Χριστουγέννων (εικόνες)

Ηράκλειο
Το Ηράκλειο βάζει τα καλά του ενόψει των Χριστουγέννων (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες γαλάζια λαμπιόνια σαν ένας άλλος γαλάζιος αλλά φωτεινός ουρανός …ταξιδεύουν τους πολίτες και τους διερχόμενους οδηγούς στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Τη μαγεία των Χριστουγέννων και όμορφα συναισθήματα, θέλουν να ζήσουν φέτος οι πολίτες του Ηρακλείου, την ώρα που διανύουμε το τέταρτο επικίνδυνο κύμα της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Λάμψη, χρώματα, αρώματα, μα πάνω από όλα αισιοδοξία για τη ζωή και το μέλλον, έχουν περισσότερη ανάγκη φέτος οι δημότες, έπειτα από δύο χρόνια κορωνοϊού ενώ τα μικρά παιδιά θέλουν να …ξεχαστούν … ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων και των παραμυθιών.

Η πόλη του Ηρακλείου βάζει τα γιορτινά της …ζεσταίνοντας την …παγωμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί εξαιτίας των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, με το ρολόι του χρόνου να μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!

Χιλιάδες γαλάζια λαμπιόνια σαν ένας άλλος γαλάζιος αλλά φωτεινός ουρανός …ταξιδεύουν τους πολίτες και τους διερχόμενους οδηγούς στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του neakriti.gr από την οδό Έβανς και την Πλατεία Κορνάρου, με το αποτέλεσμα να ικανοποιεί μια μεγάλη μερίδα καταστηματαρχών, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έκαναν λόγο για ανεπαρκή Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Και η μικρή Έβανς όπου είναι σε εξέλιξη έργα ανάπλασης φωτίστηκε με γαλάζια λαμπιόνια ενώ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο στολισμός σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε συνοικίες και σε χωριά.

« Στο κέντρο εφαρμόζουμε την επιτυχημένη λογική των δύο τελευταίων χρόνων» , δήλωσε στο neakriti.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης, επισημαίνοντας ότι στα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στα χωριά.

Συγκεκριμένα, στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου θα στολιστούν οι πλατείες:

Ελευθερίας, Ελ.Βενιζέλου(Λιοντάρια), Καλλεργών, Θεοτοκοπούλου, Νικ.Φωκά, Κοραή, Αγ.Αικατερίνης, Δασκαλογιάννη, Κορνάρου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αρκαδίου, και οι οδοί: Δικαιοσύνης, Ίδης, Καλοκαιρινού, Γιαμαλάκη, Αγ.Μηνά, Κατεχάκη, Κυρ.Λουκάρεως, Έβανς, Αβέρωφ, Ζωγράφου, Ιδομενέως, Σ.Βενιζέλου, 25ης Αυγούστου, Δαιδάλου, Ανδρόγεω, Αγ.Τίτου, 1821, 1866, Σμύρνης, Κόσμων, Αργυρακη, Ικάρου, Πλαστήρα, Μ.Οδηγητρίας.

Λαμπιόνια και Χριστουγεννιάτικα στολίδια που φωτίζουν τις καρδιές μας στην πιο αγαπημένη και λαμπερή γιορτή του Χρόνου όπου κυριαρχεί το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στις αποχρώσεις της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Το γκρίζο χρώμα της καθημερινότητας …ξεθωριάζει σιγά σιγά καθώς …σχηματίζεται το γιορτινό ουράνιο τόξο με τις μπάλες χρυσόσκονης ενώ η φαντασία ακολουθεί τον φωτεινό εορταστικό διάκοσμο.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, ενώ Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια θα …πλημμυρίσουν με ρυθμό και χαρά τις καρδιές μας, που τόσο ανάγκη έχουν τα Χριστούγεννα!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News