Ηράκλειο

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου - Το προφίλ των 3 υποψήφιων για την προεδρία (vid)

Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου πρόεδρου και μελών του ΔΣ για την επόμενη τετραετία - Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου και νέου διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι δικηγόροι μέλη του Συλλογου στο Ηράκλειο θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές, εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021.

Υποψήφιοι για την θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την επόμενη τετραετή θητεία, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την 31 Δεκεμβρίου 2025 είναι οι:

  • Κοσμαδάκη Αικατερίνη του Χαραλάμπους
  • Λογοθέτης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
  • Σφακιανάκης Μιχαήλ του Αντωνίου

Η Κατερίνα Κοσμαδάκη, μάχιμη και έμπειρη νομικός, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Συλλόγου που διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του προέδρου, προτάσσοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας των δικηγόρων.

Στην πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών επικεντρώνεται ο Νικος Λογοθέτης, ενώ ο Μιχάλης Σφακιανάκης ασκεί αυστηρή κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του συλλόγου.

Ο συνολικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 802, οι υποψήφιοι για την προεδρία του Συλλόγου της πόλης είναι τρεις και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 37. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα κατέλθουν με έναν συνδυασμό (ενιαίο ψηφοδέλτιο).

Τα προφίλ των υποφηφίων

Κατερίνα Κοσμαδάκη  

Η Αικατερίνη Κοσμαδάκη, είναι δικηγόρος του Ηρακλείου και κάτοικος της πόλης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985. Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 1986 και έκτοτε συνεχώς, μέχρι σήμερα, ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου. Από το 2001 μέχρι σήμερα, διατελεί σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και από το 2014 κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Δροσίτη, ιατρό θωρακοχειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μαζί έχουν  ένα παιδί, τον Δημήτρη.

Νίκος Λογοθέτης 

 Νίκος Λογοθέτης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Bristol (Ηνωμένου Βασιλείου), αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο Master of Laws (LL.M.) στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο (1994). Από το 1995 ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Ηράκλειο. Εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου από το 2005 και για πέντε (5) συνεχείς θητείες. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.Η. κατά την πρώτη του θητεία (2005 -2008) και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Η. στις δύο τελευταίες (2014 - 2017 και 2017- 2021). Επίσης στις δύο τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Η. (2014 και 2017) αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους υποψήφιος σύμβουλος. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Μιχάλης Αντ. Σφακιανάκης 
Ο Μιχάλης Αντ. Σφακιανάκης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο πριν από 57 έτη. Μεγάλωσε στο Τυμπάκι και σπούδασε στην Νομική Κομοτηνής. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νίκαια της Γαλλίας, σχετικά με το Δίκαιο της Ανάπτυξης και την Εθνολογία του Δικαίου. Ασκεί δικηγορία στο Ηράκλειο από το 1995. Υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου (1998-2002) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. Εκτός από την δικηγορία ασχολείται με έμμετρες μεταφράσεις στην Κρητική διάλεκτο θεατρικών έργων της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και τη συγγραφή νέων. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Ρεθυμιωτάκη, επίσης δικηγόρο και πατέρας δύο εφήβων.

Οι εκλογές του 2017

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2017 είχαν ψηφίσει 586 δικηγόροι. Ο απερχόμενος προεδρος, Άρης Ροζάκης, είχε συγκεντρώσει 334 ψήφους (57%), ενώ ο Μιχάλης Σφακιανάκης 217 ψήφους (37%). Τριάντα ένας δικηγόροι ψήφισαν «λευκό» και 4 .έριξαν «άκυρο».

https://youtu.be/aZzprK9RKsc

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια